Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » KVASNICE » Spodné kvasnice pivné » BrewMaster Pilsner Style Yeast 10g
Kvasnice spodného kvasenia neutrálna vôňa, špeciálne pre ležiak plzenského typu. Vyznačujú sa rýchlou fermentáciou, vysokou schopnostou flokulácie a sedimentácie. Ideálna teplota kvasenia je 10-16 ° C.
DÁVKOVANIE A POUŽITIE
Aplikuje sa 50 – 100 g kvasinek na 100 l mladiny pri teplote fermentácie 9 – 15°C, pri
teplote fermentácienižšej jako 9°C je doporučené zvýšiť dávku na 100 – 150 g/100 l.
Pred použitím sa rehydratujú kvasinky v 10násobnom množstve sterilnej vody pri
teplote 23°C. akonáhle ss kvasinky rehydratujú, čo trvá 15 – 30 min., pozvolna sa
miešajú dalších 30 minút a následne sa aplikujú do mladiny. Prípadne sa môžu suché
kvasinky aplikovat do fermentačnej nádoby priamo za predpokladu, že teplota mladiny
prekročí 20°C. Postupne sa sypú suché kvasinky do mladiny na povrch, aby nevznikaly
hrudky. Nechajú ss 30 min. rehydratovat a následne se rozmiešajú v celom objeme
prípadne prevdušní.