Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » KVASNICE » Vrchné kvasnice pivné » BrewMaster Wheatbeer Yeast 10g ZĽAVA 30%
Pivovarské kvasnice WHWAT BEER YEAST vrchné 10g
BrewMasters Wheat Beer Yeast sú špeciálne kvasinky pre pšeničné pivo bavorského typu. Tento kmeň kvasiniek produkujú ovocné estery a fenolové látky (príchuť banánu) typické pre pšeničná piva. Sedimentácia je stredná. Tento kvasinkový kmeň bol propagovaný v čistej kultúre, premytý a šetrne sušený. Čistota a kvalita sú kontrolované v špecializovaných laboratóriách.
Pivovarský VYUŽITIE:
Vrchne kvasené pivá Nemeckého pšeničného typu Weizenbier. Vzhľadom na vysoký počet životaschopných buniek sú tieto kvasinky pre fermentáciu s vysokým stupňom prekvasenia.
dávkovanie:
50 - 100 g na 100 litrov mladiny.
Odporúčaná teplota fermentácie:
20 - 24 ° C
Návod aplikácie sušených kvasiniek:
Pred použitím sa rehydratujú kvasinky v 10 násobnom množstve sterilnej vody pri teplote 23 ° C. Akonáhle sa kvasinky rehydratuje, čo trvá 15 - 30 min., Pozvoľna sa miešajú ďalších 30 minút a následne sa aplikujú do mladiny. Prípadne možno suché kvasinky aplikovať do fermentačnej nádoby priamo, za predpokladu, že teplota mladiny prekročí 20 ° C. Postupne sa sypú suché kvasinky do mladiny na povrch, aby nevznikali hrudky. Nechajú sa 30 min. rehydratovať a následne sa premiešajú v celom objeme poprípade prevzdušní.
balenie vákuové: 10g