S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

   katalóg stránok

   tovar

   Jooble



    

COOPERS Ginger Beer

Zázvorové pivo.

 

Číslo produktu: 373
bežná cena 17,70 EUR
naša cena bez DPH : 10,50 EUR
naša cena s DPH (20 %):
12,60 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

Tradičné zázvorové pivo s trochou korenia zaručene uhasí každý smäd. Možno vyrobiť ako nelkoholické pivo (s obsahom alkoholu do 0,7%), alebo s prídavkom 1 kg dextrózy ako pivo s nízkym obsahom alkoholu (asi 3,5%). Zázvor priaznivo pôsobí najmä na mužov po štyridsiatke;-)
Nie je to ani tak pivo, ale skôr výborná ľahko horkastá limonáda.
Obsah plechovky 0,98 kg je určený na výrobu 20 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 20 - 26 ° C súčasťou balenia.
Na výrobu nealkoholického piva budete potrebovať 100 g dextózy pre nasýtenie fliaš oxidom uhličitým.
K výrobku odporúčame zakúpiť: Dextrózu.

Z KONCENTRÁTU GINGER COOPERS je možné vyrobiť zázvorové NEALKOHOLICKÉ PIVO,ALEBO zázvorové pivo s nízkym obsahom alkoholu.

Návod na výrobu nealkoholického piva z mladinového koncentrátu Ginger Beer.

Najprv je nutné vydezinfikovať fermentačnú nádobu (Mikropivovar) a všetko, čo príde do styku s mladinovým koncentrátom alebo potom následne s mladiny. Použite dezinfekčné prostriedky z našej ponuky a postupujte podľa návodu k nim. Do odkvapkanej fermentačnej nádoby napustíme asi do polovice vodu. Môžeme použiť balenú, alebo kvalitnúvodu z vodovodu. Celý obsah plechovky s koncentrátom rozmiešame vo fermentačnej nádobe doplníme obsah nádoby na 20 litrov. Teplota mladiny vo fermentačnej nádobe by mala byť okolo 21 ° C. Ak áno, rozmiešame v nej kvasnice. Všetko riadne premiešame a nádobu uzavrieme. Po 2-3 hodinách prisypeme 100 gramov dextrózy (33 odmeriek).Obsah nádoby znovu dôkladne premiešame a do pripravených a dezinfikovaných fliaš stočíme obsah fermentačnej nádoby. Fľaše neplňte až po okraj! Používajte len kvalitné sklenené, alebo plastové fľaše! Uzavreté fľaše skladujte vo zvislej polohe asi 3 týždne o teplote 21 - 27 ° C, aby sa pivo nasýtilo oxidom uhličitým. Nevystavujte slnečnému žiareniu! Potom pivo uložte na chladnejšie miesto, napríklad do studenej pivnice alebo chladničky. Vaše vlastnoručne vyrobené pivo sa dá konzumovať po štrnástich dňoch, ale jeho chuť vynikne zhruba po mesiaci až dvoch ležania. Čím ho necháte dlhšie zrieť, tým bude jeho chuť lepšia. Dobre uskladnené vrchne kvasenépivo vydržia rok aj dlhšie. Pred konzumáciou pivo vylievame opatrne z fliaš do pohárov, aby sme nerozvíril kvasnice z dna. Pri výrobe aj ležaní chráňte pivo pred slnečným svetlom.

Návod na výrobu piva s nízkym obsahom alkoholu z mladinového koncentrátu Ginger Beer.

Najprv je nutné vydezinfikovať fermentačnú nádobu (Mikropivovar) a všetko, čo príde do styku s mladinovým koncentrátom alebo potom následne s mladinou. Použite dezinfekčné prostriedky z našej ponuky a postupujte podľa návodu k nim. Do odkvapkanej fermentačnej nádoby napustíme asi do polovice vodou. Môžeme použiť balenú, alebo kvalitnú vodu z vodovodu. Celý obsah plechovky s koncentrátom rozmiešame vo fermentačnej nádobe. Pridáme 1 kg dextrózy. Jej množstvo ovplyvní obsah alkoholu v pive. Teplota mladiny vo fermentačnej nádobe by mala v rozmedzí 21 - 27 °C teplôt podľa tabuľky nižšie. Ak áno,rozmiešame v nej kvasnice, ktoré sme si pred tým nechali asi pol hodiny rozkvasit. (Do 1 dcl vody izbovej teplote pridáme 1 lyžičku dextrózy a kvasnice zo sáčku). Všetko riadne premiešame a fermentačnej nádobu uzavrieme. Na veko nasadíme kvasnú zátku s prevarenou vodou. Za pár hodín začne z nádoby cez kvasnú zátku unikať oxid uhličitý. To je dôkaz toho, že primárne kvasenie začalo. Kvasenie trvá asi jeden týždeň až dva. Koniec nastáva, keď z nádoby prestáva unikať oxid uhličitý a hustota piva sa ustáli. Pivo sa bude čistiť - strácať zákal. Zhruba po týždni zmeriame hustotu odberom vzorky piva z výpustného ventilu do odmerného valca a hustomerom zmeriame hustotu. Zavretý výpustný ventil prepláchneme vlažnou vodou. Ak je hustota piva po dva dni stále rovnaká, tretí deň obsah kvasnej nádoby pomocou stáčača stočíme. Do vydezinfikovaných fliaš (nepoužívajte horúcu vodu na PET fľaše) dáme odmerku - 3g dextrózy.(Postupným získavaním skúseností si sami môžete určiť koľko dextrózy pridáte a tým si pivo nasýtiť podľa svojej chuti.) Do takto pripravených fliaš stočíme obsah fermentačnej nádoby. Pozor! Ak by sme stáčali skôr akoby bolo dokončené primárne kvasenie, môže dôjsť k explózii fľaše, alebo bude pivo v lepšom prípade cítiť kvasnicami, či veľmi "živé". Uzavreté fľaše skladujeme vo zvislej polohe asi 3 týždne o teplote, pri ktorej prebiehalo hlavné kvasenie, abyprebehla druhotná fermentácia a pivo sa nasýtilo oxidom uhličitým. Potom pivo uložíme na chladnejšie miesto, pivnice alebo chladničky. Vaše vlastnoručne vyrobené pivo sa dá konzumovať po štrnástich dňoch, ale jeho chuť vynikne zhruba po mesiaci až dvoch ležania. Čím ho necháte dlhšie zrieť, tým bude jeho chuť lepšia. dobre uskladnené vrchne kvasené pivo vydrží rok aj dlhšie. Pred konzumáciou pivo vylievame opatrne z fliaš do pohárov, aby sme nerozvíril kvasnice zo dna. Pri výrobe aj ležaní chráňte pivo pred slnečným svetlom.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NThjYzA2Y
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: