Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » COOPERS » COOPERS Innkeeper´s Daughter Sparkling Ale
Výčapné pivo s hlbokou zlatou, jantárovou farbou ,veľmi sladovou vôňou a krémovou penou.
Má výraznú ovocnosť s banánovými estermi.
Toto pivo uvaril Thomas Coopers pre svoju chorú manželku ako liečivý nápoj.
Zloženie: jačmenný slad, chmeľ, voda, sušené kvasinky + špeciálne liečivé tonikum
Čistá hmotnosť: koncentrát - 1,7kg,
kvasinky - 7g
Krajina pôvodu: EU
Doporučený objem várky: 23l
Farba: 90 ECB.
Horkosť: 61 IBU
Odporúčaná teplota fermentácie: 18 až 22 ° C
Bez chemických konzervantov a farbív. Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Návod na použitie:
1. Pred použitím umyte a dezinfikujte všetko zariadenie, ktoré príde do styku s obsahom koncentrátu. Odstráňte plastové viečko a vyberte vrecko s kvasinkami.
2. Dajte plechovku na 5 min. do horúcej vody (obsah sa po zahriatí lepšie vyprázdni). Potom obsah plechovky prelejte do sterilizovanej fermentačnej nádoby. Pridajte 2l horúcej vody a 1kg maltózy (alebo sladový výťažok tekutý - 1,7kg; prípadne 1kg dextrózu) a všetko dôkladne premiešajte. Doplňte studenou vodou na objem max. 23l a výslednú teplotu 18-22oC (dosiahnete dolievaním studenej alebo horúcej vody podľa potreby). Dôkladne miešajte, aby sa všetky zložky úplne rozpustili.
3. Pokiaľ je teplota mladiny v rozsahu 18-22oC pridajte kvasinky a poriadne rozmiešajte. Kvasinky doporučujeme vopred rozkvasiť nasledovným spôsobom: v 100ml prevarenej a ochladenej vody s teplotou 25-27oC kvasinky najskôr rehydratujte, čo trvá asi 30min., pozvoľna premiešajte a potom ich prelejte do fermentačnej nádoby s mladinou a dobre premiešajte.
4. Uzatvorte fermentačnú nádobu, nasaďte kvasnú zátku naplnenú studenou prevarenou vodou.
5. Fermentácia trvá 4-10 dní, pri vyššie uvedenej teplote. Ak sa už z kvasnej zátky neuvoľňuje CO2 (teda už nebuble a hladiny sa vyrovnali), fermentácia je ukončená.
6. Potom pivo stočte do dezinfikovaných fliaš, súdkov a pod. a pridajte fermentačný drops (1ks na 0,5l) alebo 4g (kávovú lyžičku) maltózy (dextrózy). Po zatvorený nechajte stáť 10 dní pri teplote 20oC, aby prebehla druhotná fermentácia.
7. Potom odložte fľaše na chladné a tmavé miesto po dobu minimálne 21 dní. Pokiaľ ho necháte zrieť dlhšiu dobu, zvýraznia sa chuťové chrakteristiky piva a pivo dosiahne špičkovú kvalitu. Trvanlivosť takto uloženého piva je najmenej 2 roky.