S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

   katalóg stránok

   tovar

   Jooble



    

COOPERS LAGER

Svetlé osviežujúce pivo

akcie

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 371
bežná cena 17,70 EUR
naša cena bez DPH : 13,75 EUR
naša cena s DPH (20 %):
16,50 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Svetlé pivo z kvalitného australského jačmeňa najvyššej kvality a ráznej chuti. Pivo svetlej farby a ľahkého až stredného tela, čistého zakončenia. Zlatistý odtieň, typický pre austrálsky láger, s dostatkom osobného charakteru. Podávajte dobre vychladené na 8oC.

Zloženie: jačmenný slad, chmeľ, voda, sušené kvasinky

Čistá hmotnosť: koncentrát - 1,7kg,

Kvasinky pod plastovým  viečkom - 7g

Krajina pôvodu: EU

Doporučený objem várky: 23l

Horkosť EBU: 20-21

Farba EBC: 5-7

Bez chemických konzervantov a farbív. Skladujte na suchom a chladnom mieste.

 

Návod na použitie:

1. Pred použitím umyte a dezinfikujte všetko zariadenie, ktoré príde do styku s obsahom koncentrátu. Odstráňte plastové viečko a vyberte vrecko s kvasinkami.

2. Dajte plechovku na 5 min. do horúcej vody (obsah sa po zahriatí lepšie vyprázdni). Potom obsah plechovky prelejte do sterilizovanej fermentačnej nádoby. Pridajte 2l horúcej vody a 1kg maltózy  (alebo sladový výťažok  tekutý - 1,7kg; prípadne 1kg dextrózu) a všetko dôkladne premiešajte. Doplňte studenou vodou na objem max. 23l a výslednú teplotu 18-22oC (dosiahnete dolievaním studenej alebo horúcej vody podľa potreby). Dôkladne miešajte, aby sa všetky zložky úplne rozpustili.

3. Pokiaľ je teplota mladiny v rozsahu 18-22oC pridajte kvasinky a poriadne rozmiešajte. Kvasinky doporučujeme vopred rozkvasiť nasledovným spôsobom: v 100ml prevarenej a ochladenej vody s teplotou 25-27oC kvasinky najskôr rehydratujte, čo trvá asi 30min., pozvoľna premiešajte a potom ich prelejte do fermentačnej nádoby s mladinou a dobre premiešajte.

4. Uzatvorte fermentačnú nádobu, nasaďte kvasnú zátku naplnenú studenou prevarenou vodou.

5. Fermentácia trvá 4-10 dní, pri vyššie uvedenej teplote. Ak sa už z kvasnej zátky neuvoľňuje CO2 (teda už nebuble a hladiny sa vyrovnali), fermentácia je ukončená.

6. Potom pivo stočte do dezinfikovaných fliaš, súdkov a pod. a pridajte fermentačný drops (1ks na 0,5l) alebo 4g (kávovú lyžičku) maltózy (dextrózy). Po zatvorený nechajte stáť 10 dní pri teplote 20oC, aby prebehla druhotná fermentácia.

7. Potom odložte fľaše na chladné a tmavé miesto po dobu minimálne 21 dní. Pokiaľ ho necháte zrieť dlhšiu dobu, zvýraznia sa chuťové chrakteristiky piva a pivo dosiahne špičkovú kvalitu. Trvanlivosť takto uloženého piva je najmenej 2 roky.

 

 

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

ZGIwOG
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: