Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » KVASNICE » Vrchné kvasnice pivné » Kvasnice Danstar Windsor Ale Yeast
Tieto sušené kvasnice pochádzajú pôvodne z Anglicka a sú vhodné do pív typu Porter, Ale a Stout. Bez lepku!
Obsah sáčku 11g vystačí na zakvasení až 23 litrov.
Odporúčaná teplota kvasenia 17 - 21 ° C.
Postup prípravy kvasníc:
Obsah sášku môžete rovnomene vysypať na hladinu mladiny v kvasnej nádobe a na druhý deň poriadne premiešať.
Obsah sáčku vysypte na povrch jedného dcl prevarenej vody s teplotou 30-35 ° C. Nemiešajte!
Po 15-tich minútach zamiešajte. Schlaďte v krokoch po 5-tich minútach o 10 ° C na zákvasnú teplotu mladiny.
Teplotný šok vyššia ako 10 ° C môže viesť ku zmutovania kvasníc, k zlému priebehu kvasenia, alebo vytvorenie nežiaducich chuťou.
Minimální trvanlivost 05/2019
Detailné údaje o kvasniciach Danstar Windsor Ale na stránkach výrobcu