S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble


Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Kvasnice do kvasov. » Kvasnice Vodka 14,5%


        

Kvasnice Vodka 14,5%

Kvasnice na 20-25 l obilného, zemiakového, cukrového kvasu

novinka


0x

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 821
Nemožno uplatniť zľavový kupón
naša cena bez DPH : 4,00 EUR
naša cena s DPH (20 %):
4,80 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
   

Kvasnice Vodka 14,5% pre obilný, zemiakový a cukrový kvas

Kvasnice Vodka 14,5% sú špeciálne vybrané čisté kvasnice s prídavkom amyloglukosidázy, základných minerálov a živín, ktoré obilné kvasy neobsahujú. Boli vyšľachtené na výrobu veľmi kvalitnej vodky zo všetkých obilných kvasov. Vďaka nim vyťažíte z kvasu maximum, a to bez zvyškových živínn a minerálov.

S pridaním týchto kvasníc dosiahne obilný kvas čisté, rýchle a teplotne tolerantné kvasenie s hodnotou až 14.5% alkoholu. Výsledkom bude prvotriedna vodka.

Hlavným účelom Vodka kvasníc je kvasenie obilnej alebo zemiakovej zmesi. Môžu však byť použité aj do čisto cukrového kvasu.

Pokyny pre založenie 25 litrov obilného/zemiakového kvasu:
Kvasnice pridajte do 25 litrov obilnej alebo zemiakovej zmesi a poriadne premiešajte. Doba kvasenia je 7- 10 dní.


Pokyny pre založenie 25 litrov cukrového kvasu:
8 kg cukru rozmiešajte v 10 litroch vody. Po rozpustení všetkého cukru dolejte vodou do objemu 25 litrov. Zkontrolujte teplotu zmesi - mala by mať ideálne 25°C. Následne pridajte kvasnice a 1 minútu zmes miešajte.


POZOR:
Nikdy ndávajte 25 litrov cukrového kvasu do nádoby väčšej ako 30 litrov. Kvasnice vám môžu zahynúť a kvas nebude kvasiť!!!  Dodržujte teplotu uvedenú v návode!


Skladovanie:
Originálne balenie skladujte v chladničke. Otvorené balenie skladujte v chladničke max. 3 mesiace.

Složenie: sušené droždie, potravinárske kvasnice, vitamíny a stopové prvky
Váha balenia: 80 gramov

TRIK NA ZVÝŠENIE KVALITY:

Keď je rmut kompletne prekvasený (kontrola hustomerom), počkajte, kým bude úplne číry. Potom odčerpajte rmut násoskou (stáčacou rúrkou), ale všetky kvasinky a nečistoty nechajte vo fermentačnej nádobe. Tímto docielite číry rmut bez prímesi kvasiniek pri destilácii.

Rmut by sa mal vyčistiť sám za jeden až dva dni. Čistenie je možné urýchliť pridaním číriacich prostriedkov alebo umiestnením rmutu na chladné miesto. Ak je rmut zakalený, vzniká zlá príchuť tým, že sa zákal zahreje pri kontakte s ohrievacím telesom. Vzniku horkej chuti zabráníte ak použijete veľmi čistý rmut.

Šetrnejším zahrieváním, napríklad pridáním Raschigových kúžkov do ohrievača je možné obmedzit horkú príchuť. Tá môže byť potlačená aj zahrievaním pomocou horúcej vody cez plášť varného kotla. Je to princíp vodného kúpeľa s orevom pomocou dvojplášťovej nádoby. Rmut je ohrievaný vodou a nie priamym zdrojom tepla.

Všeobecne však platí - POUŽITE ČO NAJČISTEJŠÍ RMUT!

 

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

MWFlNTM2
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: