S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

Prebaloané kvasnice New England IPA

844

naša cena 4,50 EUR
akcie

Esencia Brandy

225

naša cena 1,90 EUR
akcie

Kvasnice na moskovskú vodku

1045

cena pred zľavou 5,50 EUR
naša cena 3,85 EUR
akcie
zľava 30 %

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 40% 50g balenie ? 30% 500g balenie ? 14% 250g balenie? 16%



Úvod » ZDRAVÁ VÝŽIVA » MRAZOM SUŠENÉ OVOCIE

ZDRAVÁ VÝŽIVA / MRAZOM SUŠENÉ OVOCIE

Sušenie mrazom je revolučná a zároveň najšetrnejšia metóda uchovania ovocia. Zaistí mu pôvodný vzhľad, prirodzenú chuť a vôňu bez pridaných konzervantov, farbív, cukru alebo éčiek.

Na 1 kg sušeného ovocia spotrebujeme cca 6-7 kg čerstvého ovocia.

Ako prebieha sušenie?

V sušiacej komore sa ovocie zmrazuje až na  -100°C, toto je prvá fáza sušenia nazývaná sublimácia. Zvyšovaním teploty k nule a pod tlakom 50 až 100 Pa sa postupne voda z ovocia stráca. Potomto prichádza tzv. sekundárne sušenie, odparovaním do kndenzačnej komory, pri ktorom je odstránená zostávajuca vlhkosť pre dosiahnutie 100 % kvality a krehkosti. Trvanlovosť sušeného ovocia uskladneného mimo prirodzenú vlhkosť je niekoľko mesiacov. 

 

Vytvorené systémom www.webareal.sk

YjZkNj