Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » MANGROVE JACK » M.J. TRADITIONAL » Mangrove Jack´s Saison
Uvartesipivo typu Saison (Sezónne letné pivo)
Mladinový koncentrát typu Saison.
Svetlé vrchne kvasené pivo typu Saison sa pôvodne varil v belgicku pre sezónnych
pracovníkov („saisonniers“) na farmách s nízkou úrovňou alkoholu. V stredoveku sa toto nízkoalkoholické
pivo podávalo ako čistý zdroj hydratácie pre pracovníkov, ktorí konzumovali až päť litrov denne.
Moderná výroba tohto štýlu má miernu až vysokú hladinu alkoholu v rozmedzí od 5 do 8% ABV
Kombinácia ovocnej arómy s jemnou sladovou chuťou doplnená ľahkou kyslosťou.
PARAMETRE:
horkosť EBU 15-20
farba svetlé
alkohol 6,2%
dávka na 15l
teplota 26-32 ° C
Ako prídavok použite 600g sladový výťažok alebo 500g dextrózy
Mladinový koncentrát je zabalený v kvalitnom sáčku z tvrdej fólie.
Každý sáčok je naplnený za studena s využitím dusíka pre maximálne zabezpečenia pred kontamináciou výrobku.
Postup plnenia pri nízkych teplotách si zachováva delikátnu chuť a vôňou.
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Vyčistite a sterilizujte celé vybavenie.
Odoberte sáčok s kvasnicami zo spodu vrecka a zatiaľ ich odložte bokom.
Postavte sáčok do horúcej vody na 15 minút.
Otvorte sáčok a nalejte extrakt do vysterilizovanej fermentačnej nádoby.
3L vriacej vody a pridajte do fermentačnej nádoby. Pridajte 1kg kvasného cukru a dôkladne miešajte, kým sa nerozpustí.
Dolejte na 15-23 litrov studenej vody podla toho aké silne chceme mať pivo a premiešajte. Kontrolujte teplotu až klesne pod 25 ° C, tak môžete pridať kvasinky a dôkladne premiešať.
Uzavrite fermentačnú nádobu a kvasnú zátku naplňte vodou.
Fermentácia: Umiestnite fermentačnú nádobu na ľahko umývateľný povrch, je bežné že počas prvých dvoch dní pivo vypení hlavne pri silnejšej verzii Saisonu.
Uistite sa že sa jeho teplota pohybuje okolo 20-25 ° C počas aspoň 5-7 dní.
Stočte pivo do fliaš alebo súdka. Pred stáčaním vložte do fľaše fermentačný drops , alebo dextrózu.
Uložte fľaše, alebo súdok na teplé miesto (21-27 ° C) po 5-7 dní, kedy prebieha sekundárna fermentácia.
Odložte fľaše do chladu aspoň na 21 dní, do okamihu, keď je pivo vyčírené a kvasnice usadené na dne. Po vychladení je pivo pripravené na konzumáciu, napriek tomu odporúčame ponechať, aspoň 3 mesiace ležať.
Hmotnosť: 1,7 kg
Made in: Nový Zéland
Alkohol: 3- 8%
Zloženie: sladový výťažok, jačmeň extrakt, karamel, chmeľový extrakt, sušené pivovarnícke kvasnice.
Koncentráty Mangrove Jack sú vyrobené z najkvalitnejšieho sladu a najlepších kmeňov kvasníc z celého sveta.