Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » KVASNICE » Kvasnice do vína a cíderov. » Oenoferm Belle Arome 10g
Popis produktu:
Oenoferm® Belle aróma je zvláštny kvasinkový kmeň na výrobu bielych vín moderného štýlu.S kvasinkami Oenoferm® Belle aróma sa môžu získať arómy predovšetkým s ovocia s bielou dužinou, citrusových a ríbezľových tónov.
Produkt a účinok:
Oenoferm® Belle aróma sa používa na výrobu bielych vín so silnými tónmi ovocia. Priebeh kvasenia Oenoferm® Belle aróma je mierny, ale kontinuálny.Tým zostávajú zachované rozmanité arómy a ich intenzita. Tvoría sa výrazné ovocné estery a tioly.Vhodná teplota kvasenia pre kvasný priebeh a senzoriku: 17-22 ° C.Tolerancia alkoholu: 14% objem.
Dávkovanie:
Pridanie 25-35 g Oenoferm® Belle aróma na 100 l muštu vyprodukuje optimálne množstvoživotaschopných buniek kvasiniek na ml muštu. Táto vysoká hustota buniek garantuje okamžité začatie kvasného procesu a dominanciu nad divokými kultúrami kvasiniek.
POUŽITIE:
Rehydratácia Oenoferm® Belle aróma sa vykonáva v cca 10-násobnom množstve vlažnej zmesi muštu a vody 1: 1 (37-42 ° C). Oenoferm® Belle Aróma pomaly premiešať a nechať 20 minút napučiavať.Potom kvasinkovú suspenziu pridať za stáleho miešania do celej nádrže. Rozdiel teplôt medzi teplou uspenzí kvasiniek a chladným muštom nesmie byť vyššia ako 8 ° C. Inak môže dôjsť k tzv. Šoku kvasiniek a mnoho buniek bude poškodených.Aby kvasinky včas zosilneli do svojej vitality, pridá sa do rehydrovanej suspenzie po cca. 10 minútach biologický aktivátor kvasiniek a výživa do kvasiniek v rovnakom množstve ako kvasiniek. Na začiatku kvasného procesu skontrolovať teplotu, aby sa kvasný proces držal na potrebnej úrovni.
Skladovanie: Skladovať v chlade a suchu.
NAJPREDÁVANEJŠÍ