Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » GOZDAWA » STAROPOĽSKÝ KVAS » Ruský Kwas
KWAS - je starý Ruský nízkoalkoholický probiotický napoj známy ako chlebový KWAS. Pri výrobe sú použité iba prírodné zložky. Obsah polyfenolov a kyseliny fytovej a ich zlúčenín, ktoré vykazujú antioxidačné vlastnosti a inhibujú tvorbu voľných radikálov sú porovnateľné s vlastnosťami zeleného čaju. Čakanka (Cigória) je najcennejším zdrojom inulínu, látky s osvedčenými probiotickými vlastnosťami; stimuluje rast prospešnej mikroflóry v gastrointestinálnom trakte, čo vedie k nižšej úrovni zlého cholesterolu a lipidov v krvi, uľahčuje proces trávenia, znižuje toxické metabolity.
Ruský Kwas má probiotické vlastnosti, ktoré sú už overené storočiami. Nepasterizovaný kvas obsahuje široké spektrum vitamínov B, vitamín H, kyselinu pantoténovú a kyselinu listovú ako aj najcennejšie mikroživiny, ako sú; chróm, selén a zinok.
Recept na výrobu:
Obsah nádoby 1,2 kg zalejte prevarenou vodou cca 12 litrov (80 С), dobre premiešajte a ochlaďte na 30 C.
Pridajte špeciálne Kvasnice POK (na špičku noža asi 3g)môžete použiť aj kvasnice na nealkoholické pivo , cukor a hrozienka podľa chuti a nalejte do fermentačnej nádoby s uzáverom . Nechajte na tmavom mieste 16-18 hodín, potom vložte do chladničky.
Skladovateľnosť hotoveho kvasu je 72 hodín, t.j. 3 dni.
Zloženie: mladinový kvasový koncentrát, cukrový sirup , kyselina mliečna (e270)
Kvasnice nie sú súčasťou súpravy a môžu obsahovať LEPOK
Výživová hodnota v 100 g výrobku: energetická hodnota: 1115,5 kJ / 266,5 kcal organické kyseliny - 0,3 g sacharidy - 65,5 g bielkoviny - 1,0 g
Skladovanie:
Skladujte na suchom, chladnom a tmavom mieste pri teplote 0 až 25
Kwas môžete pripraviť aj ako alkoholický nápoj s použitím väčšieho množstva kvasníc.
Balenie plastová dóza 1 ks (obrázok je ilustračný 6ks)
Obsah balenia 1,2kg
Obrázok je ilustračný.