S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

   katalóg stránok

   tovar

   Jooble



        

Enzým Pektoláza 5g

Prírodný enzým

novinka

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 495
Nemožno uplatniť zľavový kupón
naša cena bez DPH : 0,75 EUR
naša cena s DPH (20 %):
0,90 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Pektoláza je prírodný enzým, ktorý zvyšuje výťažok šťavy z ovocia,rozkladá pektíny v ovocí, uvoľňuje chuť , cukor a šťavu.

(Kvas potrebujeme mať žo najredší)

Dávkovanie 5 g je dostačujúce množstvo pre 25 kg tvrdého ovocia  (jablká, hrušky, dule) alebo 50 kg ovocia mäkkého ovocia  (ríbezle, hrozno, maliny).

Používa sa predovšetkým pri výrobe ovocného kvasu a bieleho vína.

Aplikácia: 

    • Vopred pripravené ovocie /  zaliať vriacou vodou tak, aby ich voda úplne zakryla a premiešala.
    • 5 g pektolazy sa rozpustí v 1 litri vody, zahreje sa na 50 ° C.
    • Keď teplota vody s ovocím dosiahne 50 ° C, nalejte roztok pektolázy.
    • Rozmiešajte intenzívne a nechajte 2 hodiny. Po 2 hodinách znova premiešajte.
    • Do kaše sa pridajú kvasinky pri teplote cca. 30 ° C. Po pridaní kvasníc intenzívne premiešajte rmut na 2-3 minúty.
    • Po približne 3-4 dňoch fermentácie, v závislosti od množstva cukru v ovocí, môžete pridať cukrový sirup (2 kg cukru na 3 litre vody) zahriate na 30 ° C. Cukrový sirup sa môže znovu pridať po ďalších 3-4 dňoch fermentácie.

Maximálna teplota fermentácie je 34 ° C.

Filtrácia sa najlepšie vykoná na konci fermentácie - takže nápoj získa výraznejšiu arómu a chuť. Tolerancia alkoholu je 18-19%.

 

 Pektolázu chovávajte v chladničke.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

ZDU1YjRmZG
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: