Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Enzýmy a prípravky do kvasov » Enzým Pektoláza 5g
Pektoláza je prírodný enzým, ktorý zvyšuje výťažok šťavy z ovocia,rozkladá pektíny v ovocí, uvoľňuje chuť , cukor a šťavu.
(Kvas potrebujeme mať žo najredší)
Dávkovanie 5 g je dostačujúce množstvo pre 25 kg tvrdého ovocia (jablká, hrušky, dule) alebo 50 kg ovocia mäkkého ovocia (ríbezle, hrozno, maliny).
Používa sa predovšetkým pri výrobe ovocného kvasu a bieleho vína.
Aplikácia:
Maximálna teplota fermentácie je 34 ° C.
Filtrácia sa najlepšie vykoná na konci fermentácie - takže nápoj získa výraznejšiu arómu a chuť. Tolerancia alkoholu je 18-19%.
Pektolázu chovávajte v chladničke.
NAJPREDÁVANEJŠÍ