Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Hroznové koncentráty » Hroznový koncentrát - Bourgogne
Hroznový koncentrát typu Bourgogne
Hroznový koncentrát na domácu výrobu 23 litrov kvalitného červeného vína.
Balenie obsahuje: 100% hroznový extrakt, kvasnice a stabilizátor.
Set obsahuje:
5 litrov zahustenej hroznovej šťavy
Vínne kvasnice (sáčok „E“)
Stabilizátor kvasenia (sáčok „H“)
Návod v 7 krokoch
1) Nachystajte si čistú kvasnú nádobu, zmiešajte hroznový koncentrát s vodou, aby ste dosiahli objem 23 litrov. Pridajte vínne kvasnice v balíčku „E“ (uistite sa, že teplota zmesi roztoku a vody je od 22 do 25 ° C - ak by tekutina mala viac ako 30 ° C, môžu kvasinky zahynúť) poriadne zmes s kvasnicami zamiešajte.
2) Hermeticky uzavrite kvasnú nádobu vekom s kvasnou zátkou a nechajte kvasiť pri 20 až 25 ° C. Kvas by mal začať kvasiť do 2 dní. Poznáte to bublaním vody v kvasnej zátke.
3) Výsledný produkt by mal kvasiť 10 až 16 dní. Koniec kvasenia spoznáte podľa ukončenia bublania vody v kvasnej zátke. Skontrolovať koniec kvasného procesu môžete pomocou oechslemetra alebo cukromerom zmeraním hodnoty neskvaseného cukru. Stupnica by vám mala ukazovať v ideálnom prípade „0“. To znamená, že je všetok cukor vykvasený a dielo je hotové.
4) Potom pridajte sáčok „H“ (stabilizátor kvasenia), premiešajte a nechajte dva až tri dni stáť. Prípravok odstráni z kvasu oxid uhličitý, ktorý kalí výsledný produkt.
5) Pokiaľ oxid uhličitý je preč, nechajte stáť kým sa kal neusadí.
6) Následne pomocou stáčacej hadice so sifónom stočte do inej nádoby tak, aby kal zostal na dne.
7) Pite! :)
Zloženie: 100% hroznový extrakt, droždie, konzervačné látky E202, E224
Krajina pôvodu: Švédsko
Váha balenia: 6,5 kg
NAJPREDÁVANEJŠÍ
