Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » KVASNICE » Kvasnice do pálenkových kvasov » Kvasnice COOBRA 7
Kvasnice COOBRA 7 sú t vhodné pre kvas na cukrovej báze, ale aj pre ovocné kvasy. 1 balenie je určené pre založenie 25 litrov cukrového kvasu alebo 150 litrov ovocného kvasu.
Pokyny pre založenie cukrového kvasu (16% obj. Alkoholu):
7 kg dextrózy rozpustite v 22 litroch teplej vody a miešajte, kým sa dextróza nerozpustí.
Teplota roztoku sa musí do 30 ° C (pre najlepší výsledok) alebo do 25 ° C (pre čistejšiu alkohol). Ak je teplota správna, pridajte balenie kvasníc a miešajte, kým sa kvasnice úplne nerozpustí.
Použitie do ovocného kvasu: posypte povrch kvasu a riadne premiešajte.
Tip pre maximálny obsah alkoholu a najvyššiu kvalitu kvasu:
Nádobu uzavrite, obstarajte kvasnú zátkou (bublátorem) a nechajte kvasiť pri 20-23 ° C okolitej teploty po dobu 10 dní.
TRIK PRE ZVÝŠENIE KVALITY:
Keď je rmut kompletne sfermentovaný (kontrola hustomerom), počkajte, až je úplne číry. Potom odčerpajte rmut pomocou sifónu, ale všetky kvasinky a nečistoty ponechajte vo fermentačnej nádobe. Týmto docielite veľmi číreho rmutu bez prímesi kvasiniek pri destilácii.
Rmut by sa mal vyčistiť sám za jeden až dva dni. Čistenie však možno urýchliť pridaním číriacich prostriedkov alebo umiestnením rmutu na chladné miesto. Ak je rmut zakalený, vzniká zlá príchuť tým, že sa zákal zahreje pri kontakte s ohrievacím telesom. Vzniku horkej chuti zabránite tak, že použijete veľmi čistý rmut.
Obsah: 124 g netto - kvasnice, živný roztok, vitamíny a mikroelementy.