Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » KVASNICE » Vrchné kvasnice pivné » Kvasnice M21 Begian Wit by Mangrove Jack´s
Uvartesipivo v Belgickom štýle ako napr. Witbier, Grand Cru, Spiced Ales a na tieto pivá sú tieto kvasnice vhodné. Kvasinky zanechávajú miernu sladkastosť a vytvárajú dobru rovnovahu medzi ovocnými estermi a hrejivými korenistými fenolmi.
Sedimentácia nízka
Prekvášanie vysoké
Použitie: Najskôr namočiť kvasnice do čistej, sterilnej vody pri teplote 23 °C. Množstvo tekutiny by malo byť 10x väčšie ako je váha kvasníc. 15-30 min. ľahko miešať. Ďalej ďalších 30 minút miešať. Až teraz sú kvasnice vhodné na kvasenie a na použitie v kvasnej nádobe.
Alternatívne použitie: sušené, rozdrobené kvasnice sa pridajú priamo na povrch sladiny do kvasnej nádrže. Dôležité je, aby teplota bola cez 20 °C. Kvasnice je nutné rovnomerne rozdeliť, aby sa nerobili hrudky. Počkať 30 minút a potom všetko veľmi dôkladne premiešať.
Skladovanie v suchu a chlade pod 10 °C.
Neobsahujú GMO
Teplota kvasenia: 18 - 25 °C
Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny
Obsah balenia: 10 g
NAJPREDÁVANEJŠÍ