S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

   katalóg stránok

   tovar

   Jooble


Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Kvasnice do kvasov. » Kvasnice Whisky 12% (pre obilný a kukuričný kvas)


    

Kvasnice Whisky 12% (pre obilný a kukuričný kvas)

Kvasnice na 25 l obilného či kukuřičného kvasu

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 449
bežná cena 5,90 EUR
naša cena bez DPH : 4,33 EUR
naša cena s DPH (20 %):
5,20 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
   


Whisky kvasnice 12% pre obilný a kukuričný kvas

Znamenitú whisky možno vyrobiť iba pri použití správnych whisky kvasníc. Ak si chcete pripraviť svoju vlastnú vynikajúcu whisky, bude fermentácia (kvasenie) rmutu prvým a najdôležitejším krokom. Ak použijete zlé kvasnice, tento nedostatok už nenapravíte.

Preto vám ponúkame pravé whisky kvasnice, ktoré používajú aj špičkoví svetoví producenti whisky.

 

Ian Smiley, autor knihy "Making Pure Corn Whiskey / Výroba pravej kukuričné ​​whisky", testoval práve tieto whiskey kvasnice a konštatoval, že sa jedná o najlepšie kvasnice, ktoré kedy použil, a že nápoju dodávajú mimoriadnu chuť. 

S týmito whisky kvasnicami môžete vykonať fermentáciu výrazne cez 12% bez zníženia výslednej kvality whisky.

 
Účelom pekárskych kvasiniek je oi. tvorba oxidu uhličitého v chlebe. Ak sa použijú na fermentáciu rmutu, nebude mať whisky správnu chuť. A navyše, pekárske kvasinky produkujú mnoho ďalších látok, ktoré jednoznačne vo výslednej whisky nechceme mať.Ak pri fermentácii vznikne viac ako 8,5% alkoholu, použitím iných ako pravých whisky-kvasiniek, produkuje rmut príliš veľa  vedľajších produktov. To výrazne znižuje kvalitu whisky.Rmut whisky vyžaduje iba 0,1-0,2 g výživných látok na liter, a tie už tam sú. Pridanie viac živín núti kvasinky na produkciu mnohých nepotrebných prchavých látok.
PRAVÉ WHISKY-kvasinky, s enzýmami AG
(AG =)
Ponúkame pravé whisky-kvasinky, ktoré používajú aj niektorí špičkoví svetoví producenti whisky. Dodávame svoje produkty ako na trh pre domáce použitie, tak aj lihovarnickému a pivovarskému priemyslu a ďalším veľkým spoločnostiam.
Ian Smiley, autor knihy Making Pure Corn Whiskey (Výroba pravej kukuričné ​​whisky), testoval naše kvasinky a konštatoval, že ide o najlepšie whisky-kvasinky, ktoré kedy použil, a že dodávajú whisky mimoriadnu chuť. Je tiež tvorcom nasledujúcich inovácií:Ku kvasinkám sa pridáva enzým AG. Pridáva sa kvôli zmene nefermentovatelných cukrov na fermentovateľné. Toto pridanie sa najľahšie vykonáva až počas fermentácie. Nie je to vhodné pri príprave rmutu, pretože enzým AG možno použiť maximálne do teploty 40 ° C pri vyššej teplote je znehodnotený. Enzým AG, ktorý je súčasťou balenia kvasiniek, takisto zvyšuje obsah alkoholu vo výslednom skvasený rmutu.
S našimi whisky-kvasinkami môžete vykonať fermentáciu výrazne cez 8,5% bez zníženia výslednej kvality whisky. Preto nákup neodkladajte a objednávajte už dnes!
Pokyny na prípravu 25 litrov whisky kvasu (jačmeň, kukurica):
Väčšina problémov s kvasením whisky rmutu sú baktérie ktoré môžu byť v kvase. Preto je dôležité pracovať pri príprave naozaj čisto.
Pomelieme obilia alebo kukuricu, prirodzene sa hodí aj múka akéhokoľvek druhu, (alebo nastrúhame zemiaky) K premene škrobu na skvasiteľný cukor je nutné pridať určité množstvo vody. Pomer riedenia u obilnín 1: 3 a u zemiakov 1: 1.
Príprava obilného základu pre kvas:Pripravte si 5 až 6 kilogramov obilniny, ktorú nameľte. Obilnina sa nesmie namlieť príliš hrubo, ale tiež nesmie byť príliš jemná (múka).
1) Vmiešajte namletú obilninu do 15 litrov vlažnej vody (35 až 45 ° C), a premiešajte. Celú zmes ohrejte na cca 65 ° C a za občasného miešania udržujte teplotu po 60 minút.
2) Pridajte teplotu na 80 ° C a znova za občasného miešania udržujte teplotu po 60 minút.
3) Následne pridajte teplotu na 95 ° C a znova za občasného miešania udržujte teplotu po 60 minút.
4) Tekutinu prelejte do kvasnej nádoby a nechajte vychladnúť.
5) Akonáhle bude mať zmes teplotu okolo 25 ° C posypte kvasnicami povrch kvasu a počkajte 15 minút, potom dôkladne premiešajte kvasnice s kvasom.
6) Uzavrite kvasnú nádobu vekom s kvasnou zátkou a nechajte kvasiť pri izbovej teplote, teplota by nemala presiahnuť 30 ° C a nemala by byť nižšia ako 18 ° C.
7) Doba kvasného procesu sa môže pobybovat od 4 do 12 dní, všetko sa odvíja od kvality použitého materiálu a podmienok v ktorých kvas kvasí.
Ukončenia kvasenia spoznáte tak, že kvas prestane bublať, ak sa Vám zdá že kvas nie je dokvasení odporúčame zmerať oeschelemetrem, ktorý by Vám mal ukazovať pri najlepšom výsledku "0" hodnotu, to značí že boli všetky cukry pretvorené v alkohol.
Po ukončení kvasného procesu, je potreba kvas vyčeriť (nechať sadnúť sediment na dno kvasnej nádoby). Pre rýchle vyčírené možné použiť číriče, alebo dať kvasnú nádobu do chladu, akonáhle má všetky sedimenty sadnú na dno, čistú tekutinu stočte pomocou hadicu. Teraz je kvas pripravený na destiláciu.
Odporúčame destilovať 2x až 3x pre jemnejšiu chuť výsledného produktu.
Pokyny na prípravu 25 litrov whisky kvasu z cukru:
Rozmiešajte 7 kg cukru vo vriacej vode. Vlejeme osladený roztok do kvasnej nádoby a pridajte vodu do objemu 25 litrov.
Uistite sa že voda má teplotu medzi 22 - 25 ° C a pridajte kvasnice (voda nesmie mať viac ako 30 ° C, inak kvasnice zahynú)
Následne kvasnú nádobu uzavrite vekom s kvasnou zátkou a nechajte kvasiť po dobu 4 až 12 dní. Koniec kvasného procesu spoznáte, tak že kvasná zátka prestane bublať.
Nechajte kvas vyčeriť počas 2 až 3 dní, tak aby kaly sadli na dno kvasnej nádoby. Po usadení kalov stočte čistý kvas do inej nádoby a takto ošetrený kvas je pripravený pre destiláciu. Pre rýchle vyčírenie možno použiť prípravok chitosan.
Odporúčame destilovať 2x až 3x pre jemnejšiu chuť výsledného produktu.
Upozornenie: ak na kvasnej nádobe  uzavretom a nemáte kvasnú zátku, nádoba sa môže roztrhnúť tlakom!

 


Príprava kvasu na Írsku Whisky
Východiskové ingrediencie:
Príprava kvasu na Írsku Whisky
Východiskové ingrediencie:
2 kg jačmeň

0,6 kg ovsa0.

3 kg pšenica

0.1 kg raže

Premena sladu na cukor a vyplavovanie cukru
To sa vykonáva v troch etapách:
1. namletú obilninu premiešame s 15 litrami teplej vody (35 až 40 ° C) a za stáleho miešania zahrievame na cca 65 ° C,  a necháme 60 minút pri tejto teplote.
2: Prihrejem na teplotu 80 ° C a nechame znovu po dobu asi 60 minút pri tejto teplote.
3: Prihrejeme na 95 ° C a necháme po dobu ďalších 60 minút pri tejto teplote.
Počas prihrievania neustále miešajte.
Potom prelejte do kvasnej nádoby a nechajte vychladnúť. Akonáhle teplota dosiahne 25 ° C, zoberte 1 balenie whisky kvasníc a posypte povrch pripraveného základu kvasu a nechajte pôsobiť 15 minút a potom dôkladne premiešajte.
Nechajte kvasiť pri izbovej teplote medzi 19 až 23 ° C, teplota by nemala presiahnuť 30 ° C a nemala by klesnúť pod 18 ° C. Ak sa to tak stane, môžu pri vysokej teplote kvasnice uhynúť. Pri príliš nízkej teplote sa kvasenie spomalí a môže sa tiež úplne zastaviť. Doba kvasenia je medzi 4 až 12 dni.
Ukončenia kvasenia spoznáte tak, že kvas prestane bublať, ak sa Vám zdá že kvas nie je dokvasení odporúčame zmerať , ktorý by Vám mal ukazovať pri najlepšom výsledku "0" hodnotu, to značí že boli všetky cukry pretvorené v alkohol.
Po ukončení kvasného procesu, je potreba kvas vyčeriť (nechať sadnúť sediment na dno kvasnej nádoby). Pre rýchle vyčírené možné použiť číriče, alebo dať kvasnú nádobu do chladu, akonáhle má všetky sedimenty sadnú na dno, čistú tekutinu stočte pomocou hadice. Teraz je kvas pripravený na destiláciu.
Odporúčame destilovať 2x až 3x pre jemnejšiu chuť výsledného produktu.
Upozornenie: Váš kvas by mal dosiahnuť optimálne okolo 7-9% alkoholu.
Ak by ste chceli docieliť väčšieho množstva alkoholu v kvase postupujte nasledovne.
Pre dosiahnutie až 15% alkoholu v kvase pridajte na 1 liter kvasu 120g cukru (1l kvasu / 120g cukru).
Cukor vždy rozpúšťajte vo vriacej vode a pridávajte do kvasu pri maximálnej teplote 25 ° C !!!
Cukor si rozdeľte na tri tretiny a pridávajte podľa postupu, 1/3 cukru pridajte v čase "0" (pri založení kvasu), 2/3 cukru sa pridáva po dvoch dňoch kvasenia, 3/3 cukru sa pridáva piaty deň kvasenia.
Príklad: Kvas založíme v nedeľu (pridáme hneď 1/3 cukru), utorok (2/3 cukru), piatok (3/3 cukru).

Upozornenie! Dodržujte vždy 1/5 voľného priestoru v kvasnej nádobe, pokiaľ bude v nádobe viac voľného priestoru kvasnice, nebudú kvasiť, pri menšom voľnom priestore sa môže kvasná nádoba roztrhnúť, alebo kvas pri búrlivom kvasení vytečie z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenú v návode!

 

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

N2YxMGQ
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: