Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » MANGROVE JACK » M.J. TRADITIONAL » Mangrove Jack´s NORTHERN STAR BITTER
Uvartesipivo Mangrove JACK'S NORTHERN BITTER
Z mladinového koncentrátu vyrobíte polotmavé pivo jantárovej farby s červeným odtieňom.
Na začiatku sú citiť ovocné vône a chute, ktoré doznievajú plnou chmeľovou horkosťou.
Teplota kvasenia 20-25°C
horkosť EBU 26-34
farba EBC 26-34
alkohol pri surogácii (1kg / 23l): 4,2%
Váha 1,8 kg
pri výrobe je potrebné pridať 1 kg kvasného cukru (maltóza, dextróza)
Mladinový koncentrát je zabalený v kvalitnom vaku z tvrdej fólie.
Každý sáčok je naplnený za studena s využitím najmodernejších technológií za pomoci dusíka
pre zabezpečenie pred kontamináciou.
Postup plnenia pri nízkych teplotách si zachováva delikátnu chuť a vôňou.
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Vyčistite a vysterilizujte celé vybavenie prípravkom Chempro-oxi
Odlepte sáčok s kvasnicami zo spodu vrecka a zatiaľ ho odložte bokom (možete urobiť štartér)
Postavte sáčok do horúcej vody na 15 minút.
Otvorte sáčok a nalejte extrakt do čistej fermentačnej nádoby.
Uvarte 3L vody a pridajte ich do fermentačnej nádoby.
Pridajte 1kg kvasného cukru a dôkladne miešajte, kým sa nerozpustí.
Dolejte až do objemu 20-23 litrov studenej vody a premiešajte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod
25 ° C, potom môžete pridať kvasnice zo sáčku počkajte 20-30 minút a dôkladne premiešajte.
Uzavrite fermentačnú nádobu a kvasnú zátku naplňte vodou.
Fermentácia: do 12 hodín by mala nastať fermentácia, ktorá baude trvať 5-10 dní.
Kontrolujeme hustotu hustomerom.
Vykvasené pivo stočte pivo do fliaš alebo súdka. Pred stáčaním vhodte do fľaše fermentačný drops alebo
odmerkou dextrózu. Uložte fľaše, alebo súdok na teplom mieste (20-25° C) po 7 dní, kedy
prebieha
sekundárna fermentácia.
Fľaše s pivom preložte na chladné miesto na 14- 21 dní, do okamihu, kým je sa pivo nevyčíri a
kvasnice sa usadenia na dne. Po vychladení je pivo pripravené na konzumáciu, napriek tomu
odporúčame ponechať, aspoň na 1-3 mesiace ležať.
NAJPREDÁVANEJŠÍ