Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » MASTER PINT » Master Pint American Wheat
Svetlé pšeničné pivo amerického typu.
Tekutý koncentrát v hrubostennom vaku s kovovou fóliou proti pretrhnutiu s obsahom 1,6 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Vrchné kvasnice na kvasenie v rozmedzí 20 - 24°C sú súčasťou balenia.
MASTER PINT American Wheat je klasický prvý typ pšeničného piva v americkom štýle. Pivo sa vyznačuje vyváženou vyladenou horkosťou a dokonalou sladovou chuťou. Má stabilnú penu, tak ako sa na "pšeničiaka" patrí a výrazný pšeničný charakter. Tekutý koncentrát v hrubostennom vaku s kovovou fóliou proti pretrhnutiu s obsahom 1,6 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Do fermentácie odporúčame pridať 1,7kg tekutého sladového výťažku alebo kvasný cukor (dextrózu).
NÁVOD na fermentáciu:
1. Vyčistite a sterilizujte všetky zariadenia pomocou sterilizačných prostriedkov.
2. Kvasnice umiestnite do do teplej vody na 15 minút.
3. Rozpustite 1 kg cukru (menej odporúčaný), glukózu alebo 1,7 kg sladového extraktu (najlepší výsledný efekt). Pridajte do fermentačnej nádoby.
4. Vylejte mladinový koncentrát do fermentačnej nádoby, opláchnite vak teplou vodou a pridajte obsah do fermentora.
5. Naplňte nádobu na 23L vodou tak, aby výsledná teplota bola v rozmedzí 20-25 ° C. Dobre premiešajte, pridajte kvasnice.
6. nádobu uzavrite a nasaďťe kvasnú zátku. Nechajte kvasiť približne 10 dní pri teplote 20-25 ° C.
7. Po 10 dňoch skontrolujte pomocou hustomera. Ak je hodnota na hustomeri 1009 alebo menej, môžete stočiť do fliaš alebo súdkov. Ak je nad 1009 - počkajte ešte niekoľko dní.
NÁVOD na fľaškovanie:
1. Používajte iba čisté a sterilizované fľaše určené pre pivo
2. Do každej fľaše pridajte 4-5 g kvasného cukru na 500 ml fľašu a uzavrite
3. Umiestnite na dva týždne na miesto s izbovou teplotou
4. Potom umiestnite na chladné miesto so stabilnou teplotou
NAJPREDÁVANEJŠÍ