Mladinový koncentrát Festival Vienna Red Lager 3,5 kg
K tomuto mladinovému koncentrátu nemusíte dokupovať žiadnu máltózu, dextrózu ani stadový výťažok!
Festival Vienna Red Lager je vysoko kvalitná prémiová 3kg pivná sada. V balení je všetko, čo potrebujete na uvarenie vynikajúceho červeného ležiaka (okrem vody). Festival Vienna Red Lager je svetlé medené pivo s bielou nadýchanou penou. Má hlboký ovocný broskyňový charakter, cédrový záver a náznak sladkých bylín. Poskytuje dobré sladové, hlboké a uspokojivé telo so sviežou horkosťou a nádychom trávy. Toto pivo je vynikajúcim pivom a predstavuje zaujímavú zmenu oproti bežným ležiakom. Naozaj v ňom cítiť bohaté slady nemeckého štýlu, ktoré pivu dodávajú sladovú komplexnosť. Je to jeden z našich obľúbených v našej ponuke. Vyskúšajte ho a nebudete sklamaní.
Súčasťou balenia je vrecko chmeľových peliet, ktoré umožňuje dosiahnuť chmeľovú arómu v pozadí. Pre zabezpečenie sekundárnej fermentácie je priložené 150 g vrecko dextroozy.
Chmeľová horkosť Viedenského červeného ležiaka je 2,5 (na stupnici od 1 do 5). Súprava produkuje cieľový obsah alkoholu cca 5 % obj.
Sada na výrobu červeného ležiaka Festival Vienna obsahuje vysoko kvalitné ingrediencie.
Prémiový tekutý sladový extrakt, jačmenný extrakt (obsahuje lepok)
10g pravé kalifornské pivovarské kvasnice vo vrecku
50g chmeľových peliet, prísada: Hallertau, Brewers Gold
350 g dextrózy na primárne kvasenie a 150 g dextrozy na sekundárne kvasenie vo flaškách.
Špecifikácie:-
Hmotnosť súpravy: 3,5 kg
Obsah vrecka 3 kg je určený na výrobu 23 litrov piva.
Obsah alkoholu: približne 5,0 %
konečná hustota po dokvasení cca: 1,008 (približne)
Doba fermentácie: 7 dní (približne)
Doba ležania min: 4 týždne
Čo je Viedenský červený ležiak?
Tradičný viedenský ležiak, pomenovaný podľa mesta svojho pôvodu, sa varí dekokčnou metodou varenia. Používa sa mníchovský, plzenský, viedenský a dextrínový slad, v niektorých prípadoch aj pšenica. Viedenský ležiak je červeno-jantárové pivo s výrazným sladovým nádychom, ktoré vyniká praženou chuťou viedenského sladu. Chmeľová horkosť je dostatočne vysoká na to, aby vyvážila sladkosť sladu bez toho, aby zatienila chuť. Korenistá chuť a aróma európskeho chmeľu môže byť prítomná, ale zvyčajne len vo veľmi nízkej miere. Záver je suchý a svieži s pretrvávajúcim charakterom praženého sladu a horkosťou. Existujú aj americké verzie, ktoré sú často o niečo silnejšie, suchšie a horkejšie, zatiaľ čo moderné európske verzie bývajú sladšie. Mexické verzie, ktoré si tento štýl zachovali, sa stali pivom s vysokým obsahom prísad, ktoré sa viac podobá tmavým americkým ležiakom.
V podstate sa teda viedenský ležiak od medenej po červenohnedú farbu. Pivo sa vyznačuje sladovou arómou a miernou sladovou sladkosťou. Sladová aróma a chuť by mali mať výrazný stupeň praženého a/alebo mierne praženého sladu. Chmeľová horkosť je nízka až stredne nízka. Tento štýl je domácimi remeselnými sládkami často prehliadaný, ale podľa nášho názoru si tí, ktorí ho vyskúšajú, zvyknú naň a stále sa k nemu vracajú.