S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

Slad červený EBC 28-32

385

bežná cena 49,00 EUR
naša cena 44,10 EUR
akcie
naša cena 6,90 EUR
novinka
akcie

JABLKOVÁ ESENCIA 10ml

941

naša cena 25,00 EUR
akcie

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 36% 50g balenie ? 28% 500g balenie ? 16% 250g balenie? 19%



Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Kvasnice do kvasov. » Spiriferm Clasic 25g


        

Spiriferm Clasic 25g

Ušlachtilé kvasnice do ovocných kvasov.

 

akcie


0x
Transparentná história cien
Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 425
naša cena bez DPH : 2,67 EUR
naša cena s DPH (20 %):
3,20 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu

Spiriferm Clasic - Silne kvasiace suché čisté kvasinky pre plynulé prekvasenie pálenkových kvasov a muštov. Majú ideálne kvasiace vlastnosti pri prekvášaní ovocných kvasov a muštov za štandardných podmienok.

CIEĽ OŠETRENIA:

Čisté tóny a úplné prekvasenie pálenkových kvasov a muštov za bežných kvasiacich podmienok. Kvasinkový kmeň suchých čistých kvasiniek Spiriferm Classic sa cielene selektoval podľa požiadaviek ovocných pálenic. Samozrejmosťou je vysoká tolerancia na alkohol za nepatrnej penivosti.

DÁVKOVÁNIE:

Všeobecne sa dávkuje od 10 – 20 g Spiriferm Classic na 100 l kvasu. Pri mikrobiologickom zaťažení kvasu môžu byť dávky zvýšené na 25 – 50 g Spiriferm Classic na 100 l.

POUŽITIE:

Spiriferm Classic sa rehydrujú v 5 až 10násobnom množstve zmesi 1:1 kvasu a vody (vlažnej), tzn. rozmiešať a ca. 25 minút nechať pučať. Aby sme eliminovali teplotný šok privedieme kvasinkovú suspenziu za súčasného pridávania rmutu alebo muštu na potrebnú teplotu. Tak môže byť eliminovaný teplotný šok a odumretie kvasiniek. Po pridaní do kvasnej nádrže zákvas dobre premiešajte!

Porovnanie pôsobenia kvsiniek:

Kvasinky Spiriferm Arom Spiriferm Clasic Spiriferm Oenoferm® Freddo
Typ Cerevisiae Cerevisiae Cerevisiae Bayanus
Priebeh kvasenia rýchle a bezpečné mierne alenepretržité rýchle za normálnychpodmienok pomalý štart, potomrýchle a bezpečne
Tvorbaaromatických látok vysoká stredná vysoká nízka
Špecifikácie tvorba buketnýchlátok     slabá penivosť,zachovanie kyselín
Potreba živín stredná až vysoká stredná stredná nízka
Odporúčanáteplota kvasenia 18-25 °C 18-25 °C 16-22 °C 14-20 °C
Tolerancia naalkohol do 15 % do 12 % do 14 % do 15 %
Odporúčané pre žlté ovocie,hrozno, výlisky jadrové ovocie,čerešne pre všetko ovocie bobuľové ovocie,divé ovocie

Tak ako pri kvasení vína, aj pri fermentácii ovocných kvasov musí byť vhodne zvolený druhkvasiniek, ktoré by mali byť schopné špecifickej adaptácie na vyššie úrovne alkoholu. UrčiteVám neodporúčame použitie kvasiniek neznámeho pôvodu ako i použitie kvasiniekurčených pre pekárenstvo. Tieto nemajú vysokú toleranciu na alkohol a tak sa môže stať, žekvas neprekvasí do sucha. Tieto kvasinky môžu produkovať taktiež rôzne vedľajšie produktukvasenia, ktoré ovplyvnia senzorickú stránku destilátov. Všetky druhy kvasiniek Erbslöh privhodných fermetačných podmienkach sú schopné kvasiť minimálne do 12 % alkoholu.Kvasinky Spiriferm Arom s dostatkom živín, dokonca nad 15 %. Rôzne kmene kvasiniek sataktiež líšia tvorbou vedľajších produktov (vyššie alkoholy, estery) v procese kvasenia vzávislosti na podmienkach kvasenia (nízke teploty pri kvasení, málo živín). Na tieto negatívnepodmienky kvasenia sú vhodné najmä kmene bayanus. Niektoré kvasinky majú vyššiuaktivitu glykozidických enzýmov, a tak sú výraznejšie aromatické látky (napríklad terpény).

 

Krajina pôvodu: Nemecko

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Vytvorené systémom www.webareal.sk

ZWVjNWU4Nj
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: