S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

Dezinfekcia

530

naša cena 2,60 EUR
akcie
naša cena 1,90 EUR
akcie

Mladinový koncentrát

284

naša cena 14,90 EUR
novinka
akcie

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 37% 50g balenie ? 29% 500g balenie ? 16% 250g balenie? 19%



Úvod » ZDRAVÁ VÝŽIVA » MRAZOM SUŠENÉ OVOCIE

ZDRAVÁ VÝŽIVA / MRAZOM SUŠENÉ OVOCIE

Sušenie mrazom je revolučná a zároveň najšetrnejšia metóda uchovania ovocia. Zaistí mu pôvodný vzhľad, prirodzenú chuť a vôňu bez pridaných konzervantov, farbív, cukru alebo éčiek.

Na 1 kg sušeného ovocia spotrebujeme cca 6-7 kg čerstvého ovocia.

Ako prebieha sušenie?

V sušiacej komore sa ovocie zmrazuje až na  -100°C, toto je prvá fáza sušenia nazývaná sublimácia. Zvyšovaním teploty k nule a pod tlakom 50 až 100 Pa sa postupne voda z ovocia stráca. Potomto prichádza tzv. sekundárne sušenie, odparovaním do kndenzačnej komory, pri ktorom je odstránená zostávajuca vlhkosť pre dosiahnutie 100 % kvality a krehkosti. Trvanlovosť sušeného ovocia uskladneného mimo prirodzenú vlhkosť je niekoľko mesiacov. 

 

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NTdmOG