S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

Škótská Whisky

571

naša cena 1,90 EUR
akcie

Kvasnice vrchné POK

499

cena pred zľavou 8,00 EUR
naša cena 5,60 EUR
akcie
zľava 30 %

Mlynček na kukuricu a obilie.

198

naša cena 62,00 EUR
akcie

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 40% 50g balenie ? 31% 500g balenie ? 14% 250g balenie? 15%



Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Cukromer STN s tubusom


        

Cukromer STN s tubusom

Cukromer podľa normy STN.

 


0x
Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 520
Nemožno uplatniť zľavový kupón
naša cena bez DPH : 6,83 EUR
naša cena s DPH (20 %):
8,20 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

 

NÁVOD NA POUŽITIE CUKROMERU.

Cukromer sa vloží do roztoku pri 20°C a odčíta sa na stupnici v úrovni dotyku na menisku. Hodnota dielika ukazuje hustotu roztoku v týchto veličinách:1 : Roztok nahustený v pomere 10 l vody, pri 20°C /1 kg cukru, na meniskuUkazuje 10 dielikov.2 : V praxi 1 dielik na stupnici predstavuje 100g cukru do uvádzaného roztokupri 20°C. Čím redší je roztok, tým je dielik menšej hodnoty.3 : Ak je čistá voda bez cukru , cukromer ukazuje 0 pri 20°C..V kvasnom priemysle sa určuje zrelosť zákvasu tak, že sa urobí odber pre meraniedo sklenenej nádoby ,zistí sa teplota ktorá sa usmerní na 20°C. Vloží sa do nej cukromer a odčíta sa hustota na menisku. Ak je ponor cukromeru ustálený a ukazuje približne 2 dielce, je zákvas vhodný na pálenie. To však platí len v prípade, keď bol dostatočne sladký. Druhý ukazovateľ zrelosti zákvasu je, keď cukromer v zákvase pri optimálnej teplote už viac neklesá a časový limit to neovplyvňuje. To znamená napr. : cukromer ostal stáť na 3,5 – 4 dielikov. Ďalej neklesá ani v priebehu 3 dní pri optimálnej teplote 20°C,zákvas sa dostatočne nevykvasil pre málo kvasníc.Vo včelárstve sa používa cukromer pri jarnom podnecovaní včelstiev, keď sa im pridáva do krmidiel osladená voda. Najmä keď má včelár cukrový roztok o nepresnej hustote a chce ho zriediť na požadovanú koncentráciu k podnecovaniu (povzbudzovaniu) Pri konzervovaní zeleniny sa osvedčuje na určovanie sladkokyslého nálevu pri špeciálnychúpravách . Po skončení merania opláchnuť teplou vodou, vložiť do ochranného obalu( tubusu) a uschovať.

Cukromer podľa normy STN. 

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NjlhNjA
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: