S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

naša cena 2,80 EUR
akcie

Luxusná sada pivnej kozmetiky

881

naša cena 47,90 EUR
akcie

Jablkové Brandy 50ml

821

bežná cena 5,30 EUR
naša cena 4,80 EUR
novinka
akcie

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 40% 50g balenie ? 30% 500g balenie ? 14% 250g balenie? 16%



Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Cukromer STN s tubusom


        

Cukromer STN s tubusom

Cukromer podľa normy STN.

 


0x
Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 520
Nemožno uplatniť zľavový kupón
naša cena bez DPH : 6,83 EUR
naša cena s DPH (20 %):
8,20 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

 

NÁVOD NA POUŽITIE CUKROMERU.

Cukromer sa vloží do roztoku pri 20°C a odčíta sa na stupnici v úrovni dotyku na menisku. Hodnota dielika ukazuje hustotu roztoku v týchto veličinách:1 : Roztok nahustený v pomere 10 l vody, pri 20°C /1 kg cukru, na meniskuUkazuje 10 dielikov.2 : V praxi 1 dielik na stupnici predstavuje 100g cukru do uvádzaného roztokupri 20°C. Čím redší je roztok, tým je dielik menšej hodnoty.3 : Ak je čistá voda bez cukru , cukromer ukazuje 0 pri 20°C..V kvasnom priemysle sa určuje zrelosť zákvasu tak, že sa urobí odber pre meraniedo sklenenej nádoby ,zistí sa teplota ktorá sa usmerní na 20°C. Vloží sa do nej cukromer a odčíta sa hustota na menisku. Ak je ponor cukromeru ustálený a ukazuje približne 2 dielce, je zákvas vhodný na pálenie. To však platí len v prípade, keď bol dostatočne sladký. Druhý ukazovateľ zrelosti zákvasu je, keď cukromer v zákvase pri optimálnej teplote už viac neklesá a časový limit to neovplyvňuje. To znamená napr. : cukromer ostal stáť na 3,5 – 4 dielikov. Ďalej neklesá ani v priebehu 3 dní pri optimálnej teplote 20°C,zákvas sa dostatočne nevykvasil pre málo kvasníc.Vo včelárstve sa používa cukromer pri jarnom podnecovaní včelstiev, keď sa im pridáva do krmidiel osladená voda. Najmä keď má včelár cukrový roztok o nepresnej hustote a chce ho zriediť na požadovanú koncentráciu k podnecovaniu (povzbudzovaniu) Pri konzervovaní zeleniny sa osvedčuje na určovanie sladkokyslého nálevu pri špeciálnychúpravách . Po skončení merania opláchnuť teplou vodou, vložiť do ochranného obalu( tubusu) a uschovať.

Cukromer podľa normy STN. 

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Podmienky ochrany osobných údajov
Zákonným dôvodom spracovania Vašich osobných údajov je Váš súhlas dávaný týmto správcovi v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. a) Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracovaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46/ES. Účelom spracovania Vašich osobných údajov je zasielanie daňových dokladov za prenájom systému, obchodných oznámení a činenia iných marketingových aktivít správcom voči Vašej osobe.

 

Opíšte text z obrázku: *
captcha Nový obrázok

Upozornenie. Správca webu si vyhradzuje právo zmazať vulgárne alebo také príspevky, ktoré by poškodzovali záujmy správcu webu.

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NGI3MGJlOG
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: