Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Enzýmy a prípravky do kvasov » Glucoamyláza Enzym
Glucoamyláza je zcukrujúci enzým, tj. Štiepi škrob na glukózu. Kvasnice počas fermentácie nie sú schopné premeniť škrob na alkohol. Preto je použitie enzýmu nevyhnutné.
Na použitie pri rmutování škrobových substrátov zo surovín ako napr. Raž, jačmeň, pšenica, kukurica, ryža, zemiaky atď.
Našrotovanú obilninu zmiešajte s vodou v pomere 1kg šrotu na 4 litre vody.
Rmut-kašu ohrejte na 65 ° C, pridajte enzým akonáhle teplota rmutu klesne pod 65 ° C a dobre premiešajte. Počas 1-1,5hodiny udržujte teplotu rmutu medzi 50 ° C -60 ° C.
Potom rmut schlaďte na zákvasnej teplotu 20-35 ° C (podľa použitých kvasníc) odporúčame kvasnice Whiskey Yeast z našej ponuky.
Pridajte kvasnice, premiešajte a nechajte vykvasiť cca 4-7 dní.
Balenie 12g je dostačujúce pre spracovanie až 10 kg skvapalneného škrobu pre fermentačné objemy do 25 - 30 l.
NAJPREDÁVANEJŠÍ