Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Kompletné 3 v 1 enzýmy (pre obilné kvasy a tvrdé plody)
Kompletná špecifikácia
Kompletná zmes 3 enzýmov pre obilné kvasy a tvrdé plody
Kompletná zmes 3 enzýmov určená pre kvasy založené z obilnín, kukurice a zemiakov. Enzýmy sú vhodné aj pre tvrdé ovocné plody. Nedoporučujeme ich však používat na vínne kvasy.
Balenie obsahuje 3 enzýmy:
1) Pektináza štiepi pektín v bunkových stenách, čo spôsobuje skvapalnenie kaše
2) Amyláza rozkladá škrob na dextríny a disacharidy
3) Amyloglukosidáza/glukoamyláza rozkladá dextríny a disacharidy na glukózu
Použitie 3 v 1 enzýmov pre objem rmutu (5 - 25 litrů):
Rozomletú surovinu (max 8 kg) vložte do kvasnej nádoby, pridajte vriacu vodu a poriadne premiešajte. Keď klesne teplota zmesi na 45-50°C, pridajte enzýmy. Zmes znovu poriadne premiešajte a nechajte odležať 2 hodiny. Následne doporučujeme upraviť PH kvasu na 5-6,5 PH. K upraveniu PH sa používa kyselina citronová a na meranie sú ideálne lakmusové papieriky.
Upozornenie: Do kvasu nedávajte kvasnice skôr ako enzýmy! Enzýmy vyžadujú pre svoje rozpustenie v kvase teplotu okolo 50° C, ktorá kvasnice zahubí! Preto najskôr pridajte do kvasu enzýmy podľa návodu, potom kvas nechajte vychladnúť na teplotu, ktorú vyžadujú kvasnice a potom ich pridajte.
Výdatnosť: na 5-25 litrov
Složenie: enzýmy Pektináza, Amyláza a Amyglukosidase
Váha balenia: 4,2 gramov
Krajina pôvodu: Švédsko
NAJPREDÁVANEJŠÍ