S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

Čiridlo piva.

422

naša cena 4,90 EUR
akcie

Thermo-box s výpustným ventilom

908

naša cena 55,00 EUR
akcie

Aromatický chmeľ

279

naša cena 3,50 EUR
akcie

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 40% 50g balenie ? 30% 500g balenie ? 14% 250g balenie? 16%



Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Kvasnice do kvasov. » Kompletné enzýmy na obilniny


        

Kompletné enzýmy na obilniny

Kompletné enzýmy na zcukornatenie škrobu

 

novinka


0x
Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 810
Nemožno uplatniť zľavový kupón
naša cena bez DPH : 7,42 EUR
naša cena s DPH (20 %):
8,90 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
   

Kompletná špecifikácia

Kompletné enzýmy na obilniny na zcukornatenie premenu škrobu

Aplikujú sa do založeného kvasu pred pridaním kvasníc a ich úlohou je premena škrobu v obilninách do tekutého stavu a jeho následné zcukornatenie.

Balenie vystačí na 100 kg obilnín, kukurice, zemiakov či iných škrobových plodín.

Obsah balenia:
1) Enzým TERMAMYL SC - 25ml
2) Enzým SACZYM - 50 ml


1) Použitie enzýmu TERMAMYL SC:
TERMAMYL SC je alfa-amyláza v tekutom stave a používa sa na premenu škrobu do tekutého stavu. Optimálne podmienky pre pôsobenie tohto enzýmu:

- teplota 80-85°C
- pH = 5,2 - 6,0

POSTUP:
Enzym dávkujeme v množstve 25 ml / 100 kg plodiny.

Založený kvas (bez kvasníc) ohrejte na 85°C, pridajte enzým TERMAMYL SC a pri tejto teplote zmes udržujte asi 1-1,5 hodiny. Potom nechejte zmes vychladnúť na teplotu 60-63°C.

 

2) Použitie enzýmu SACZYME:
SACZYME je amyloglukosidáza a používa sa na zcukornatenie škrobu. Konečným produktom procesu je glukóza, a preto je kvasenie rýchlejšie.

Optimálne podmienky:
- teplota 60-63°C
- pH = 4,5

POSTUP:
Enzým dávkujeme v množstve 40 ml / 100 kg plodiny.

Do zmesi vychladladnutej na teplotu 60-63°C zamiešajte enzým SACZYME a pri tejto teplote ju udržujte ideálne 1 hodinu. Potom nechejte zmes vychladnúť na teplotu potrebnú na pridanie kvasníc (cca 24°C).

Hodnoty priebehu zcukornatenia po dobu tepelnej úpravy:
10 min / 20% zcukornatenia

20 min / 50% zcukornatenia
30 min / 60% zcukornatenia
40 min / 70% zcukornatenia
60 min / 100% zcukornatenia

Postup použitia enzýmov pri tzv. studenom zcukornatení:
Obilie (alebo inú plodinu) našrotujte tak, aby bola výsledná zrnitosť šrotu menšia ako 0,5 mm. Môžete mlieť suchou i mokrou cestou (voda, ktorú pri mokrom mletí pridávate by mala mať teplotu maximálne 55°C).

Do pripravenej suspenzie pridajte enzým TERMAMYL SC a následne ju ohrejte na 80-85°C. Pri tejto teplote zmes udržujte po dobu 1-1,5 hodiny. Potom suspenziu nechajte ochladiť na 60-63°C, pridajte enzým SACZYME a teplotu 60-63°C udržujte počas 1 hodiny.

Následne nechajte suspenziu vychladnúť na teplotu potrebnú pre pridanie kvasníc.


Skladovanie: Skladujte pri teplote do 10°C na dobu max. 24 měsíců
Krajina pôvodu: Nórsko

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Ake kvasinky na obilny kvas
Tomas
28.11.2021 10:54

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Vytvorené systémom www.webareal.sk

ZTlmMjk0Yj
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: