S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

Metaxa - esencia

420

naša cena 19,00 EUR
novinka
akcie

Kvasnice Still Spirits na výrobu RUMU

1143

naša cena 3,90 EUR
novinka
akcie

Polička na víno skaladacia

675

naša cena 4,90 EUR
akcie

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 40% 50g balenie ? 30% 500g balenie ? 14% 250g balenie? 16%



Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Kvasnice do kvasov. » Kompletné enzýmy na obilniny


        

Kompletné enzýmy na obilniny

Kompletné enzýmy na zcukornatenie škrobu

 

novinka


0x
Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 810
Nemožno uplatniť zľavový kupón
naša cena bez DPH : 7,42 EUR
naša cena s DPH (20 %):
8,90 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
   

Kompletná špecifikácia

Kompletné enzýmy na obilniny na zcukornatenie premenu škrobu

Aplikujú sa do založeného kvasu pred pridaním kvasníc a ich úlohou je premena škrobu v obilninách do tekutého stavu a jeho následné zcukornatenie.

Balenie vystačí na 100 kg obilnín, kukurice, zemiakov či iných škrobových plodín.

Obsah balenia:
1) Enzým TERMAMYL SC - 25ml
2) Enzým SACZYM - 50 ml


1) Použitie enzýmu TERMAMYL SC:
TERMAMYL SC je alfa-amyláza v tekutom stave a používa sa na premenu škrobu do tekutého stavu. Optimálne podmienky pre pôsobenie tohto enzýmu:

- teplota 80-85°C
- pH = 5,2 - 6,0

POSTUP:
Enzym dávkujeme v množstve 25 ml / 100 kg plodiny.

Založený kvas (bez kvasníc) ohrejte na 85°C, pridajte enzým TERMAMYL SC a pri tejto teplote zmes udržujte asi 1-1,5 hodiny. Potom nechejte zmes vychladnúť na teplotu 60-63°C.

 

2) Použitie enzýmu SACZYME:
SACZYME je amyloglukosidáza a používa sa na zcukornatenie škrobu. Konečným produktom procesu je glukóza, a preto je kvasenie rýchlejšie.

Optimálne podmienky:
- teplota 60-63°C
- pH = 4,5

POSTUP:
Enzým dávkujeme v množstve 40 ml / 100 kg plodiny.

Do zmesi vychladladnutej na teplotu 60-63°C zamiešajte enzým SACZYME a pri tejto teplote ju udržujte ideálne 1 hodinu. Potom nechejte zmes vychladnúť na teplotu potrebnú na pridanie kvasníc (cca 24°C).

Hodnoty priebehu zcukornatenia po dobu tepelnej úpravy:
10 min / 20% zcukornatenia

20 min / 50% zcukornatenia
30 min / 60% zcukornatenia
40 min / 70% zcukornatenia
60 min / 100% zcukornatenia

Postup použitia enzýmov pri tzv. studenom zcukornatení:
Obilie (alebo inú plodinu) našrotujte tak, aby bola výsledná zrnitosť šrotu menšia ako 0,5 mm. Môžete mlieť suchou i mokrou cestou (voda, ktorú pri mokrom mletí pridávate by mala mať teplotu maximálne 55°C).

Do pripravenej suspenzie pridajte enzým TERMAMYL SC a následne ju ohrejte na 80-85°C. Pri tejto teplote zmes udržujte po dobu 1-1,5 hodiny. Potom suspenziu nechajte ochladiť na 60-63°C, pridajte enzým SACZYME a teplotu 60-63°C udržujte počas 1 hodiny.

Následne nechajte suspenziu vychladnúť na teplotu potrebnú pre pridanie kvasníc.


Skladovanie: Skladujte pri teplote do 10°C na dobu max. 24 měsíců
Krajina pôvodu: Nórsko

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Ake kvasinky na obilny kvas
Tomas
28.11.2021 10:54

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NmJmM2V
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: