Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » KVASNICE » Kvasnice do pálenkových kvasov » Kvasnice Coobra RUM 72g
Liehovarnícke kvasnice určené na kvasenie z melasy na RUM
Kvasinky určené na fermentáciu melasy, trstinového cukru a zmesi melasy s dextrózou.
Coobra Rum kvasnice sa dá úspešne použiť aj na fermentáciu cukrovej kávy. V takom prípade je odporúčané množstvo 6 kg bieleho cukru alebo približne 6,5 kg dextrózy.
COOBRA RUM YEAST používa jedinečný kmeň aromatických liehovarníckych kvasníc, ktorý používajú mnohé liehovary po celom svete. Balenie je dostatočné na 25L kvasu, tolerancia alkoholu do 15%, doba fermentácie v závislosti od teploty a zloženia nastavenia 5 až 8 dní.
Ako sa pripraviť na RUM
Doma sa dá aromatický rum pripraviť už z 2 kg melasy
Podrobný (príklad) rumový recept s 2 kg melasy a 4,5 kg dextrózy:
1. Vo veľkom hrnci zohrejeme 3 - 5 l vody. Do vriacej vody nalejte dextrózu a melasu, vypnite oheň a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
2. Nalejte rozpustenú dextrózu a melasu do 30 l plastovej fermentačnej nádoby a naplňte ju studenou vodou až do 25 l celkového objemu (stojí za to mať plastovú fermentačnú nádobu so stupnicou) tak, aby nastavená teplota dosiahla 22 - 28 °C. V tomto okamihu odporúčame pridať vrecúško s tekutým aktívnym uhlím, ktoré vylúči nežiaduce aromatické zlúčeniny tvorené počas fermentácie, takže výsledná chuť rumu, ktorú po destilácii nemožno vyčistiť aktívnym uhlím, je jemnejšia.
3. Pridajte celé vrecúško kvasníc Coobra RUM do polohy pri 22 - 28 °C. Optimálna teplota kvasenia je 22 - 28°C, pri tejto teplote by sa malo kvasenie ukončiť asi po 7 dňoch. Nezatvárajte fermentor kvasnou zátkou, pretože kvasenie je búrlivé.
4. Po úplnom ukončení fermentácie vám odporúčame starostlivo vyčistiť nastavenie jedným z dvojzložkových čistiacich prostriedkov, napr. Čiriaca látka - Coobra turbo clear aby všetky mŕtve častice kvasníc a zvyšky použitého uhlia spadli na dno fermentora. Nastavenie by sa malo jemne dekantovať z vyššie uvedeného sedimentu a na tento účel použiť špeciálne trubice na odtok nad sedimentom do čistej nádoby.
5. V tomto okamihu môžete začať destilovať . Pre úplnú aromatizáciu rumu sa odporúča destilát so silou 84 - 88%. Lepšie výsledky možno dosiahnuť destilačnými prístrojmi na destiláciu, kde bude mať destilát plnšiu chuť a lepšiu arómu.
6. Získaný destilát by sa mal zriediť kvalitnou vodou na 50% a odložiť na 3 dni. Po uplynutí tejto doby pridáme do destilátu aktívne uhlie (môžeme použiť aktívne kokosové uhlie) v množstve 100g / 10L (destilát neprepúšťajte cez filtračnú kolónu, pretože stratíme príliš veľa arómy rumu). Destilát s dreveným uhlím by sa mal denne miešať po dobu 3 dni. Po uplynutí tejto doby musí byť destilát prefiltrovaný cez papier alebo filtračný papier, aby sa odstránil uhlík.
7. Po vyčistení destilátu ho rozrieďte na 40%, pevne ho uzavrite a nechajte stáť asi 1 mesiac. Do zrejúceho rumu môžeme pridať stredne opečené americké dubové chipsy (americké dubové chipsy dodajú alkoholu viac kokosovo-vanilkových príchutí ako francúzske dubové vločky) v množstve 0,5 až 1 g / 1L alkoholu.
Úžasné výsledky možno dosiahnuť pridaním rumu STRANDS do nášho rumu, napr. LIGHT RUM v množstve 25 ml retušu pre približne 1 - 3 l alkoholu. STRANDS LIGHT RUM je klasická príchuť kubánskeho bieleho rumu, ktorá výrazne obohatí výslednú chuť nášho alkoholu.
NAJPREDÁVANEJŠÍ