Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » MANGROVE JACK » M.J. NEW ZEALAND SERIES » Mangrove Jack's Australian Brewers Series Bitter
Mangrove Jack's Australian Brewers Series Bitter
Chmeľové výrazné pivo typu Ležiak s ostrou horkastou chuťou, ktoré skutočne uspokojí váš smäd. Obsahuje 1,7 kg prémiového tekutého sladového extraktu a špecifických kvasníc.
Objem 23 l pri pridaní Sladový výťažok 1,2 kg alebo maltóza chmelená alebo dextróza 1kg
Doporučujeme dokúpiť fermentačný drops
IBU 21-25
Alcohol cca 4,4 %
Návod na prípravu:
Vyčistite a sterilizujte celé vybavenie dezinfekciou Chemipro-Oxi
Postavte sáčok do horúcej vody na 15 minút.
Otvorte sáčok a nalejte extrakt do sterilizovanej fermentačnej nádoby.
Uvarte 3L vody a pridajte ich do fermentačnej nádoby. Pridajte dávku kvasných cukrov a dôkladne miešajte, kým sa nerozpustí.
Dolejte až po merku 23 litrov studenej vody a premiešajte. Skontrolujte teplotu vody, až padne pod 25 ° C, tak môžete pridať kvasinice a dôkladne premiešajte.
Uzavrite fermentačnú nádobu a kvasnú zátku naplňte vodou.
Fermentácia: Umiestnite fermentačnô nádobu na ľahko umývateľný povrch, je možné že počas prvých dvoch dní nám dielo vypení; zmerajte teplotu aby sa pohybovala okolo 20-25 ° C počas aspoň 8 dní.
Stočte pivo do fliaš alebo súdka. Pred stáčaním vložte do fľaše fermentačný drops (1 ks na 0,5l), alebo lyžičku maltózy (môžete použiť aj cukor asi 3g na 0,5 litra). Uložte fľaše, alebo súdok na teplom mieste (21-27 ° C) po 10 dní, kedy prebieha sekundárna fermentácia.
Presuňte fľaše na chladné miesto po najmenej 21 dní, do okamihu, než je pivo čisto a kvasnice usadené na dne. Po vychladení je pivo pripravené na konzumáciu, napriek tomu odporúčame ponechať, aspoň 3 mesiace ležať.
NAJPREDÁVANEJŠÍ