Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » MANGROVE JACK » M.J. CRAFT SERIES » Mangrove Jack´s CS New Zealand Pilsner
Novozélandskú variantu svetoznámeho štýlu Pils so studeným chmelením.
Mangrove Jack´s CS New Zealand Pilsner je svetlé vrchne kvasené pivo s vysokou horkosťou a príjemnou chmeľovou arómou ktorú dodáva suché chmelenie.
Súčasťou balenia sú v dvojitom obale balenia sú kvasnice 54 California Lager.
Mladinový koncentrát je zabalený v kvalitnom vaku z tvrdej fólie.
Každý sáčok je naplnený za studena s využitím najmodernejších technológií dusíka pre poskytnutie maximálneho bezpečia pred kontamináciou výrobku.
Postup plnenia pri nízkych teplotách si zachováva delikátnu chuť a vôňou.
Odporúčaná surogácia na 1. dávku (prídavok kvasného cukru) 1,7 kg sladový výťažok
vlastnosti:
Horkosť IBU 28-36
alkohol 4,7% alc.
farba svetlá
chmeľ: Waimea, Pacific Gem a Motueka
Návod na prípravu:
Vyčistite a sterilizujte celé vybavenie dezinfekciou Chemipro-Oxi
Postavte sáčok do horúcej vody na 15 minút.
Otvorte sáčok a nalejte extrakt do sterilizovanej fermentačnej nádoby.
Uvarte 3L vody a pridajte ich do fermentačnej nádoby. Pridajte dávku kvasných cukrov a dôkladne miešajte, kým sa nerozpustí.
Dolejte až po merku 23 litrov studenej vody a premiešajte. Skontrolujte teplotu vody, až padne pod 25 ° C, tak môžete pridať kvasinice a dôkladne premiešajte.
Uzavrite fermentačnú nádobu a kvasnú zátku naplňte vodou.
Fermentácia: Umiestnite fermentačnô nádobu na ľahko umývateľný povrch, je možné že počas prvých dvoch dní nám dielo vypení; zmerajte teplotu aby sa pohybovala okolo 20-25 ° C počas aspoň 8 dní.
Stočte pivo do fliaš alebo súdka. Pred stáčaním vložte do fľaše fermentačný drops (1 ks na 0,5l), alebo lyžičku maltózy (môžete použiť aj cukor asi 3g na 0,5 litra). Uložte fľaše, alebo súdok na teplom mieste (21-27 ° C) po 10 dní, kedy prebieha sekundárna fermentácia.
Presuňte fľaše na chladné miesto po najmenej 21 dní, do okamihu, než je pivo čisto a kvasnice usadené na dne. Po vychladení je pivo pripravené na konzumáciu, napriek tomu odporúčame ponechať, aspoň 3 mesiace ležať.
NAJPREDÁVANEJŠÍ