S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble


Úvod » MEDOVINA » Medovina set - súprava na výrobu medoviny


        

Medovina set - súprava na výrobu medoviny

Ingrediencie na výrobu medoviny

novinka


0x

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 989
Nemožno uplatniť zľavový kupón
naša cena bez DPH : 6,58 EUR
naša cena s DPH (20 %):
7,90 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Medovina set Mjöd - set na výrobu medoviny

Medovina je lahodný nízkoalkoholický nápoj s obsahom 11% alkoholu vyrobený prírodným kvasením včelieho medu a vody pomocou ušľachtilej kultúry vínnych kvasiniek. Podľa druhu môže byť medovina dochutená vhodným druhom bylín, korenín prípadne citrusového ovocia. Medovina v sebe spája liečivé účinky a výnimočnosť chuti a vône použitého medu, bylín a korenín. Pije sa vychladená pri teplote 12 - 16°C môže byť aj s plátkom citróna, alebo horúca pri teplote 55 - 60°C kde ešte lepšie vyniknú arómy použitých surovín. Je vynikajúca ako aperitívny nápoj ale aj vhodným doplnkom pri príprave rôznych miešaných nápojov. Medovina bola od pradávna považovaná za zdroj života, múdrosti, odvahy a sily a ako taká sa prednostne podávala kráľom a hrdinom. Pre jej údajné afrodiziakálne účinky je považovaná aj za nápoj lásky.

Vďaka tejto švédskej súprave si dokážete pripraviť 25 litrov kvalitnej medoviny. Stačí pridať med, vodu a vlastný nápad.

Súprava obsahuje:

  • 1 balenie vínnych kvasníc Bayanus na 25 litrov kvasu
    (pridá sa do medového kvasu medzi 3.0 až 3.4 PH pri teplote 20-30°C.)
  • 1 balenie živín pre vínne kvasnice
    (POZOR! Pridať do kvasu zároveň s kvasnicami!)
  • 1 balenie kyseliny citrónovej na úpravu PH kvasu
    (POZOR! Ak do medoviny pridáte ovocie, nepridávajte kyselinu citrónovú!)
  • 1 balenie vínneho stabilizátora na 25 litrov kvasu
    (pridať až po ukončení kvasného procesu na zabránenie sekundárneho kvasenia)
  • 1 balenie číriaceho prostriedku na vyčistenie medoviny od odumretých kvasníc a ďalších nečistôt
    (dvojzložkové balenie - najprv použite KIESELSOL a nechajte kvas 1 hodinu odstáť, potom pridajte CHITOSAN a nechajte pôsobiť aspoň 24 hodín)

Riedenie medu s vodou:
Skor ako budeme miešať med s vodou je potrebné vodu najskôr prevariť!

Pomery:

Suchá medovina (kyslejšia) - riedťe v pomere 1:4 (1 diel medu na 4 diely vody)
Polosuchá medovina (sladšia) - riedťe pomerom 2:3 (2 diely medu na 3 diely vody)
Sladká medovina - riediť v pomere 1:1 (1 diel medu na 1 diel vody)

Postup na založenie 25 litrov kvasu:
Do čistej 30 až 35 litrovej kvasnej nádoby nalejte 25 litrov zmesi medu a vody. PH upravte pomocou kyseliny citrónovej tak, aby mal roztok PH v rozmedzí 3.0 - 3.4. Skontrolujte (upravte) teplotu roztoku na 20 až 30°C a zamiešajte balenie kvasníc a balenie živín. Všetko riadne premiešajte. Kvasnú nádobu hermeticky uzavrite a nasadťe kvasnú zátku (bublátor). Nechejte kvasiť optimálne pri izbovej teplote 20 až 24°C. Po ukončení kvasného procesu (kvasná zátka prestane „bublať“) vyčistite medovinu pomocou dvojzložkového číridla. Po vyčírení stočte medovinu do čistej nádoby tak, aby všetky usadeniny zostali na dne v pôvodnej kvasnej nádobe. Do čistej medoviny pridajte balenie stabilizátora, ktorý zabráni druhotnému kvaseniu.

Hmotnosť balenia: 138 g
Vyrobené v: Švédsku


 

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

YzNmYT
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: