S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

Kentucky Bourbon esencia

826

naša cena 5,80 EUR
novinka
akcie

Kvasnice na výrobu medoviny

819

naša cena 7,50 EUR
novinka
akcie

Metaxa - esencia

420

naša cena 2,50 EUR
akcie
top produkt

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 38% 50g balenie ? 29% 500g balenie ? 14% 250g balenie? 18%



Úvod » MEDOVINA » Medovina Vianočná 10l


        

Medovina Vianočná 10l

Vianočná medovina čapovaná

 


0x
Dostupnosť: Na objednávku
Číslo produktu: 312
Nemožno uplatniť zľavový kupón
naša cena bez DPH : 45,83 EUR
naša cena s DPH (20 %):
55,00 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Medovina Vianočná s vanilkovo-karamelovou príchuťou, je zlatistý prírodný nápoj opojnej sladkastej chuti a jemného medového buketu. 

Svojím obsahu alkoholu, ktorý vzniká prírodným kvasením roztoku medu pomocou vínnych kvasiniek, sa tento nápoj zaraďuje medzi alkoholické nápoje z medu.

TIP: konzumujte chladenú s ľadom a plátkami citrusového ovocia alebo zohrievanú s ovocím počas dlhých zimných večerov.

OBSAH ALKOHOLU: 12% obj.

ZLOŽENIE: pitná voda, med, zmes prírodných  aróm, oxid siričitý, sorban draselný

SKLADOVANIE: skladujte mimo slnečného žiarenia.

Medovina je najstarší alkoholický nápoj ktorý vyrobila samotná príroda. Naučte sa ju vyrábať aj doma pre vlastnú spotrebu. Receptov na výrobu medoviny je k dispozícii naozaj veľa a líšia sa hlavne v používaní rôznych príchutí z byliniek, korenín alebo ovocia. Tradičná medovina sa však robí len z medu, vody a kvasiniek. Aby medovina začala kvasiť treba na 1 l vody 350 až 500 g medu. Presné množstvo záleží od druhu medu a vašej predstavy aká sladká má medovina byť. Vodu s medom necháte zovrieť, aby sa med roztopil a odstránite vzniknutú penu z povrchu. Tento sladký a sterilný roztok ochladíme na 20-25°C a pridáme  kvasinky. O 24 až 48 hodín by mala medovina začať viditeľne kvasiť, čo bude trvať niekoľko týždňov. Dĺžka procesu záleží od množstva cukru v mede a teplote v miestnosti kde prebieha kvasenie. Konzumovať sa dá už medovinový burčiak.

Ten, kto si medovinu po dokvasení stočí do suda alebo demižóna a uloží si ju do chladu v pivnici sa po čase (cca 1 rok) dočká vyzretej a čírej Tradičnej medoviny.

Na výrobu domácej medoviny možete použit aj kvasnice z našej ponuky

Kvasinky na medovinu M 05 - Mangrove Jack's 

Kvasnice - Staropoľská medovina "TRÓJNIAK"

Výrobca RKB s.r.o. Horná 37,974 01 Banská Bystrica Slovenská Republika

 

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Vytvorené systémom www.webareal.sk

ZDQ2M
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: