S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 GoPayVisa

  katalóg stránok

   tovar

   Jooble

TOVAR V AKCII

Esencia do alkoholu

414

naša cena 2,50 EUR
akcie
top produkt

Esencia do alkoholu

413

naša cena 2,50 EUR
akcie
naša cena 44,00 EUR
novinka
akcie

ANKETA

Aké balenie chmeľu vám najviac vyhovuje ?

100g balenie ? 40% 50g balenie ? 30% 500g balenie ? 14% 250g balenie? 16%




        

Distizym FM 50g

Enzým k podpore aromatiky a zvýšeniu výťažku alkoholu u ovocných destilátov

 


0x
Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 439
Nemožno uplatniť zľavový kupón
naša cena bez DPH : 2,42 EUR
naša cena s DPH (20 %):
2,90 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu

Enzým k podpore aromatiky a zvýšeniu výťažku alkoholu u ovocných destilátov a optimálny rozklad kvasu.

DISTIZYM FM je kvapalný pektolytický enzým na optimálne ošetrenie rmutu z bobuľového a kôstkového ovocia, určeného na destiláciu.

CIEĽ POUŽITIA:

  • Rýchle odbúranie všetkých pektínových látok, a s tým spojené včasné skvapalnenie rmutu.
  • Lepšia čerpateľnosť rmutu.
  • Ľahké rozkvasenie a lepšie prekvasenie rmutu na optimálny obsah alkoholu.
  • Intenzívnejšie narušenie ovocného tkaniva, a tým väčšie uvoľnenie cenných látok a ovocných aróm.

PRODUKT A ÚČINOK DISTIZYM FM je pektolytický enzým, špeciálne vyvinutý na vysokú účinnosť v kyslom prostredí (nízke pH) rmutu z ovocia. Rýchlo odbúrava všetky pektínové látky, čo vedie k výraznému zníženiu viskozity ovocného rmutu a jeho rýchlemu skvapalneniu. Rmut sa dá potom ľahšie miešať a prečerpávať. Dochádza tiež k intenzívnejšiemu uvoľneniu cenných látok, tvoriacich arómu a buket. Optimálnejší je aj priebeh kvasného procesu.

DÁVKOVANIE: Dávka enzýmu je závislá od druhu ovocia, stupňa jeho zrelosti, teploty a doby účinnosti. Nasledovné dávky sú doporučené na ošetrenie rmutu pri teplote 15 °C.

POUŽITIE DISTIZYM FM sa zriedi vodou na 5-10% roztok a najlepšie sa dávkuje priamo do mlynčeka alebo drviča ovocia. Ak sa enzým dávkuje neskôr do rmutu v nakvášacej nádrži, musí sa dokonale premiešať s celým objemom.

Váha: 50 gramov

Balenie: plastová flaštička

Obrázok je ilustračný.

Prečo doporučujeme Distizym FM?

Problémom výroby pálenky z ovocia sú prítomné pektíny a pektínové látky (tie sú žiaduce iba pri výrobe džemov a rôsolov), lebo sa z nich uvoľňuje metylalkohol, ktorý je pre nás jedovatý. V minulosti ho gazdovia využívali napríklad na masážne prípravky (na mazanie kolien).

Jablká obsahujú až 2 % pektínu, čerešne 1,45 %, hrušky 1,35 %, slivky, ringloty 1,20 %, slivy, mirabelky, marhule, hrozno 1,10 %, višne 0,6 %.

Ak je jablčný kvas horšej kvality (opadané, nahnité, plesnivé jablká), získame nielen menšie množstvo etanolu, ale aj vyšší obsah (až 3 %) jedovatého metanolu. Ak však jablká najprv vylisujeme (vo výliskoch je najviac pektínov), šťavu skvasíme na víno a vypálime ho, znížime obsah metanolu v pálenke (kalvadose) pod 1,5 %; povolený obsah metanolu je 10 g/1 (liter absolútneho alkoholu), teda 5 g v 50 % slivovici.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Podmienky ochrany osobných údajov
Zákonným dôvodom spracovania Vašich osobných údajov je Váš súhlas dávaný týmto správcovi v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. a) Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracovaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46/ES. Účelom spracovania Vašich osobných údajov je zasielanie daňových dokladov za prenájom systému, obchodných oznámení a činenia iných marketingových aktivít správcom voči Vašej osobe.

 

Opíšte text z obrázku: *
captcha Nový obrázok

Upozornenie. Správca webu si vyhradzuje právo zmazať vulgárne alebo také príspevky, ktoré by poškodzovali záujmy správcu webu.

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Vytvorené systémom www.webareal.sk

MWNjYzQxM
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: