Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Enzýmy a prípravky do kvasov » Distizym FM - TOP 50g
Distizym® FM-Top je tekutý, vysoko koncentrovaný, pektolytický enzýmový prípravok so zvýšeným maceračným účinkom pre optimálny rozklad rmutov z ovocia s tvrdou šupkou a dužinou, ako sú jablká, hrušky, dule, ale i hľúz, ako je napríklad topinambur.
Ciele použitia Distizym® FM-Top:
➢ Lepší rozklad bunkových pletív u pevných dužín a šupiek u jadrového ovocia a hľúz.
➢ Lepšia čerpateľnosť rmutu.
➢ Skvapalnenie rmutu = lepšia fermentácia a prekvasenie rmutu pre optimálne výťažky alkoholov.
➢ Skvapalnenie rmutu = lepšie uvoľňovanie cenných aromatických látok pre výraznejšiu ovocnú arómu destilátu
Dávkovanie a aplikácia:
Požadovaná dávka enzýmu závisí od suroviny, stupňa vyzretia suroviny, teploty a času pôsobenia.
Hodnoty dávkovania sa vzťahujú na teplotu 15 °C.
ml/ 100 kg rmutu
Bobuľové ovocie 2 - 5 ml
Kôstkové ovocie 3 - 5 ml
Jadrové ovocie 5 - 15 ml
Topinambur 10 - 30 ml
Iné hľuzy/korene, napríklad : horec 10 - 20 ml
Potrebnú dávku Distizym® FM-Top zrieďte v studenej vode na 5-10 % roztok. Potom je ideálne takto pripravený roztok pridávať priamo do mlynčeka/drviča, alebo do prúdu rmutu v čerpadle. Ak nemáte takúto možnosť, zabezpečte dôkladne rozmiešanie roztoku priamo v nádobe s rmutom.
Skladovanie: Najlepšie teploty pre skladovanie sú 0 - 10 °C. Vyššie teploty spôsobia skrátenie trvanlivosti produktu.
Vyhnite sa teplote nad 25°C. Otvorené balenie dobre uzavrite a spotrebujte čo najskôr.
NAJPREDÁVANEJŠÍ