Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Enzýmy a prípravky do kvasov » Glucoamyláza 4g
Prírodný enzým potrebný na rozloženie zložitých cukrov na cukry jednoduché.
Prírodný enzým Gluocamyláza urýchľuje štiepenie škrobov na skvasiteľné cukry.
Použitie: Zohrejte rmut na 65°C. Potom pridajte správne množstvo enzýmu a dôkladne premiešajte. Po 1/2 hodine urobte jódovú skúšku, pokiaľ je pozitívna, udržujte teplotu v rozmedzí 40-65°C ďalšej 1/2 hodiny. Pokiaľ bude jódová skúška negatívna, schlaďte rmut na 20-25°C, vložte kvasinky, dôkladne premiešajte a hermeticky uzatvorte nádobu a vložte kvasnú zátku.
Výdatnosť: 50 litrov rmutu pri použití 10kg obilia alebo kukurice.
pH rmutu: 5-6,5
Balenie: 4g
Balenie 4g vystačí na rozloženie 5-7 kg škrobu.
NAJPREDÁVANEJŠÍ