Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Kvasnice Fervens™ SLC (Cerevisiae)
Kvasnice sa vyznačujú mimoriadnou čistotou a vysokou kvasnou účinnosťou. Majú výbornú odolnosť voči alkoholu (do 14-15 stupňov). Sú odporúčané pre primárne kvasenie. Vhodné a často využívané pre ovocné kvasy a výrobu vína. Ide o základný typ kvasiniek s všestranným použitím.
Dávkovanie:
Suché aktívne kvasnice musia byť pred použitím "rehydratované", totiž pridané do malého množstva (1:15) muštu, vínneho muštu alebo sladké vody, kde musia zostať po dobu 12 - 18 hodín pri teplote 25 - 30 ° C. Vzápätí sa takto získaný roztok pridá do masy určenej ku kvaseniu, do ktorej sa následne pridávajú tradičné aktivačné činidlá: všetko sa potom dôkladne premieša a prevetrá.
10 - 25 g / hl v prípade vína bieleho a červeného
25 - 50 g / hl v pripade zastavenia kvasenia
Spôsob použitia Metóda A:
Dať v Pomere 1:10 do vody s teplotou 35 - 40 ° C a nechať asi 10 minút v pokoji. Zamiešať a nechať ďalších 5 - 10 minút stáť, v žiadnom prípade neprekročiť hranicu 30 minút. Za stáleho miešania pridávať do vína.
Metóda B:
Dať v pomere 1:10 do 5 - 8% sladené vody alebo do číreho muštu alebo do zmesi muštu s vodou. Všetko nechať uležať za teploty 27 - 30 ° C po dobu 12 - 18 hodín. Potom za stáleho miešania pridávať do vína. Tým sa umožní rýchlejšie započatie kvasenia.
Vzhľad - jemné drobné tyčinky
Farba - svetlo béžová
Vôňa - charakteristická, príjemná
NAJPREDÁVANEJŠÍ