Pripravili sme pre Vás medovinu s príchuťami Chery,Staroslovenská,Mandľová, Orechová ,Škoricová,Bylinková, svetla a bylinková tmavá
Môžete zaexperimentovať a pridávať do piva.
Medovina je najstarší alkoholický nápoj ktorý vyrobila samotná príroda. Naučiť sa ju vyrábať aj doma pre vlastnú spotrebu.
Receptov na výrobu medoviny je k dispozícii naozaj veľa a líšia sa hlavne v používaní rôznych príchutí z byliniek, korenín alebo ovocia. Tradičná medovina sa však robí len z medu, vody a kvasiniek. Med si vyberiete sami s našej ponuky. Aby medovina začala kvasiť treba na 1 l vody 350 až 500 g medu. Presné množstvo záleží od druhu medu a vašej predstavy aká sladká má medovina byť. Vodu s medom necháte zovrieť, aby sa med roztopil a odstránite vzniknutú penu z povrchu. Tento sladký a sterilný roztok ochladíme na 20-25°C a pridáme doň kvasinky. O 24 až 48 hodín by mala medovina začať viditeľne kvasiť, čo bude trvať niekoľko týždňov. Dĺžka procesu záleží od množstva cukru v mede a teplote v miestnosti kde prebieha kvasenie. Konzumovať sa dá už medovinový burčiak.
Ten, kto si medovinu po dokvasení stočí do suda alebo demižóna a uloží si ju do chladu v pivnici sa po čase (cca 1 rok) dočká vyzretej a čírej Tradičnej medoviny.
Upozornenie!
Pozor, foto je len ilustračné a môže sa odlišovať napr. farbou produktu.