Úvod » DESTILÁTY A VÍNO » Kvasnice do kvasov. » Spiriferm 25g
Kompletná špecifikácia
Špeciálne pálenkové výkoné suché a čisté kvasnice k prekvášaniu kvasov a muštov. Jedná sa o kvasinky Saccharomyces cerevisae.
Produkt a účinok:Spiriferm sú silné, suché a čisté kvasinky ideálne k prekvášaniu kvasov a muštov. Čistý kvasný proces s kompletným prekvasením s vysokou toleranciou alkoholu a nízkou penivosťou sú samozrejmosťou.
Doporučené dávkovanie:Výrobca odporúča 10-20g kvasníc na 100 litrov kvasu (muštu). Ak je mikrobiologické zaťaženie vysoké, môže sa dávkovanie zvýšiť na 25 - 50g Kašnice na 100 litrov kvasu (muštu). Rehydratácia sa uskutočňuje v 5 -10 násobnom množstve vlažnej zmesi kvasu a vody v pomere 1: 1, následne sa kvasnice musia poriadne premiešať s nachystaným roztokom a nechať približne 15 minút napučať. Rozdiel teplôt medzi suspenziou a muštom nesmie byť vyššií ako 8 ° C. Po pridaní rozmiešaných kvasníc do kvasnej nádoby znovu dobre všetko premiešajte!
Skladovanie produktu:skladujte v suchu a chlade. Po otvorení balenia spotrebujte do 2 až 3 dní.
Hmotnosť balenia: 25g
Krajina pôvodu: Nemecko
Kvasinky | Spiriferm Arom | Spiriferm Clasic | Spiriferm | Oenoferm® Freddo |
Typ | Cerevisiae | Cerevisiae | Cerevisiae | Bayanus |
Priebeh kvasenia | rýchle a bezpečné | mierne alenepretržité | rýchle za normálnychpodmienok | pomalý štart, potomrýchle a bezpečne |
Tvorbaaromatických látok | vysoká | stredná | vysoká | nízka |
Špecifikácie | tvorba buketnýchlátok | slabá penivosť,zachovanie kyselín | ||
Potreba živín | stredná až vysoká | stredná | stredná | nízka |
Odporúčanáteplota kvasenia | 18-25 °C | 18-25 °C | 16-22 °C | 14-20 °C |
Tolerancia naalkohol | do 15 % | do 12 % | do 14 % | do 15 % |
Odporúčané pre | žlté ovocie,hrozno, výlisky | jadrové ovocie,čerešne | pre všetko ovocie | bobuľové ovocie,divé ovocie |
NAJPREDÁVANEJŠÍ