Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » CHMEĽ » Chmeľ Mimosa 100g
Základná charakteristika
Odroda chmeľu Mimosa bola získaná výberom z potomstva po krížení materskej rastliny českého šľachtiteľského materiálu a otcovskej rastliny pôvodom z Juhoafrickej republiky.
Aróma chmeľových hlávok je slabo citrusové. Nižšia intenzita. Citrusový a ovocný charakter vône je vyššia, spoločne so zložkami korenené a bylinné vône.
Pivovarnícke použitie:
Mimosa je aromatická odroda, pre druhé a tretie chmelenie. Z pivovarského hľadiska je tiež používaná do vrchne kvasených pív. Vplyvom nízkeho obsahu je veľmi vhodná pre studené chmelenie, pretože neovplyvňuje intenzitu a charakter horkosti.
Balenie vákuové 100g
Alfa kyseliny: 1,3 - 2,5 %
Beta kyseliny: 6,0-8,0 %
Cohumulone: 28-32 % alfa kyselin
Celkové silice: 0,5-1,0 ml/ 100 gramů
Aroma: lehce citrusové, květinové, bylinné
Myrcene: 15-30 % celkových silic
Caryophyllene: 5-15 % celkových silic
Humulene: 1-5 % celkových silic
Farnesene: 0,5-1,2 % celkových silic
NAJPREDÁVANEJŠÍ
Kvasnice na 100 l cukrového alebo ovocného kvasu
839