Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » KVASNICE » Vrchné kvasnice pivné » Kvasnice Danstar Belle Saison
Pôvod: Saccharomyces cerevisiae z Belgicka
Charakteristika: konečne niečo skutočne unikátne. Pivá typu Saison, pôvodom z valónskej časti Belgicka, sú síce menej známe, ale ich obľuba, najmä medzi pivnými gurmánmi, rastie nevídanou rýchlosťou. Tieto pomerne silné, ale osviežujúce letné pivá s decentnou kyslosťou a vysokým obsahom oxidu uhličitého vyžadujú špeciálny kvasnicový kmeň Belle Saison.
Tieto vysoko kvalitné sušené kvasnice s nízkou sedimentáciou sú určené pre pivá belgického typu.
Obsah sáčku 11g na zakvasení až 23 litrov mladiny.
Odporúčaná teplota kvasenia 20 - 24 ° C.
Postup prípravy kvasníc:
Obsah sáčku vysypte na povrch jedného dcl prevarenej vody o teplote 30-35 ° C. Nemiešajte!
Po 15-tich minútach zamiešajte. Schlaďte v krokoch po 5-tich minútach o 10 ° C na zákvasnú teplotu
mladiny.
Teplotný šok vyšší ako 10 ° C môže viesť ku zmutovaniu kvasníc a k zlému priebehu kvasenia, alebo vytvoreniu nežiaducich chuťí.
Detailné informácie o kvasniciach Danstar Belle Saison na stránkach výrobcu
NAJPREDÁVANEJŠÍ