Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » MLADINOVÉ KONCENTRÁTY » MANGROVE JACK » M.J. TRADITIONAL » Mangrove Jack's - CROSSMAN'S GOLD LAGER
Mangrove Jack's - CROSSMAN'S GOLD LAGER tradičný zlatistý ležiak s čistou
arómou a s jemnými náznakmi vanilky a medu.
ABV obsah alkoholu približne: 4,4%
IBU: 18 - 24
Optimálna teplota kvasenia: 20 - 25 ° C
Príprava: 23 L
Potrebný kvasný cukor: 1,2 kg čistého tekutého sladového výťažku, 1 kg maltózy alebo 1 kg
dextrózy.
Farba 5-6 EBC
Horkosť 20-25 IBU pri zriedení na 20 litrov
K výrobku doporučujeme zakúpiť maltózu alebo dextrózu alebo sladový výťažok.
NÁVOD NA PRÍPRAVU:
Vyčistite a vysterilizujte celé vybavenie prípravkom Chempro-oxi
Odlepte sáčok s kvasnicami zo spodu vrecka a zatiaľ ho odložte bokom (možete urobiť štartér)
Postavte sáčok do horúcej vody na 15 minút.
Otvorte sáčok a nalejte extrakt do čistej fermentačnej nádoby.
Uvarte 3L vody a pridajte ich do fermentačnej nádoby.
Pridajte 1kg kvasného cukru a dôkladne miešajte, kým sa nerozpustí.
Dolejte až do objemu 20-23 litrov studenej vody a premiešajte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod
25 ° C, potom môžete pridať kvasnice zo sáčku počkajte 20-30 minút a dôkladne premiešajte.
Uzavrite fermentačnú nádobu a kvasnú zátku naplňte vodou.
Fermentácia: do 12 hodín by mala nastať fermentácia, ktorá baude trvať 5-10 dní.
Kontrolujeme hustotu hustomerom.
Vykvasené pivo stočte pivo do fliaš alebo súdka. Pred stáčaním vhodte do fľaše fermentačný drops alebo
odmerkou dextrózu. Uložte fľaše, alebo súdok na teplom mieste (20-25° C) po 7 dní, kedy
prebieha
sekundárna fermentácia.
Fľaše s pivom preložte na chladné miesto na 14- 21 dní, do okamihu, kým je sa pivo nevyčíri a
kvasnice sa usadenia na dne. Po vychladení je pivo pripravené na konzumáciu, napriek tomu
odporúčame ponechať, aspoň na 1-3 mesiace ležať.
NAJPREDÁVANEJŠÍ