Úvod » SUROVINY NA VÝROBU PIVA » KVASNICE » Kvasnice do pálenkových kvasov » TURBO-KVASNICE MOONSHINE 450g
Turbo kvasnice Gozdawa Mega Pack 21% na založenie 130 l cukrového kvasu
33 l cukru dôkladne rozpusť v 110l vody. Roztok musí mať teplotu od 26 do 28°C.
Balenie vysyp do roztoku a dôkladne premiešaj 2 - 3 minúty, čo umožní dôkladné prekysličenie zmesi.
Pozor! kvasenie prebieha búrlivo, preto neuzatváraj nádobu natesno.
Fermentácia trvá 5-6 dní s výsledným obsahom alkoholu do 21%
Pokyny pre založenie 130L cukrového kvasu
Použitie:
Skladovanie: Originálne balenie skladujte v chladničke. Otvorené balenie skladujte v chladničke po dobu max. 3 msiacov.
Zloženie: ušľachtilé kvasinky, živiny, vitamíny a mikročastice
Hmotnosť balenia: 450 g
Pôvod: Poľsko
TRIK PRE ZVÝŠENIE KVALITY:
Keď je rmut kompletne fermentovaný (kontrola hustomerom), počkajte, až bude úplně číry. Potom odčerpajte rmut pomocou násosky (sťahovacej rúrky), ale všetky kvasinky a nečistoty ponechajte vo fermentačnej nádobe. Takto dosiahnete vysokú čistotu rmutu bez prímesi kvasinek pri destilácii.
Rmut by sa mal vyčistiť sám za jeden až dva dni. Čistenie však možno urýchliť pridaním číriacich prostriedkov alebo umiestnením rmutu na chladné miesto. Ak je rmut zakalený, vzniká nepríjemná príchuť. Vzniku horkej chuti zabránite použitím veľmi čistého rmutu.
Šetrnejším zahrievaním, napríklad pridaním Raschigových krúžkov do ohrievača je možné obmedziť horkú príchuť. Tá môže byť potlačená aj zahrievaním v dvojplášťovej nádobe, čo je princíp vodného kúpeľa. Rmut je ohrievaný vodou a nie priamo zdrojom tepla.
Všeobecne platí - POUŽITE ČO NAJČISTEJŠÍ RMUT!
NAJPREDÁVANEJŠÍ